Terzi, Yetiştirecek Çırak bulamıyor !

Terzi, Yetiştirecek Çırak bulamıyor !
Çarşamba Doğuyaka’da terzicilik mesleği ile uğraşan Mustafa Zengin, meslekte artık çırak yetişmediğini ve bu mesleğin sonunun hazır giyime yenik düşerek sona doğru gittiğini söyledi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Doğu yakada 1999 yılından bu yana ustasının yanında yetişen ve terzicilik mesleği ile uğraşan Mustafa Zengin, artık bu meslekte eskisi gibi çırak yetişmediğini söyledi. Zengin, bu gidişle terzicilik mesleğinin gidişatının kötüye seyrettiğini ifade etti.

img-3939.jpg


"Çırak yetişmiyor"

Terzi mesleğinde çırak yetişmediğini söyleyen Terzi esnafı Mustafa Zengin, "Adım Mustafa Zengin. 1999'da ustamın yanında işe başladım. 38 yaşındayım. Bu işte çırak yetişmiyor. En son yetişen benim. Çırak yetişmiyor çünkü nedeninin okullardaki zorunlu eğitimden dolayı olduğunu düşünüyorum. Vatandaş kıyafet yerine genelde diktirmeyi ön planda tutuyor. Biz eskiden dükkanda 7 kişi çalışıyorduk ama şimdi tek ben kaldım. En son yetişen benim. Şu anda terzilere vatandaşlar tarafından daha fazla talep var, hem de fiyatlarda yükseldi. Bu terzicilik mesleğinin sonu kötü yani eleman yetişmiyor." Şeklinde konuştu.

img-3937.jpg

img-3942.jpg

img-3946.jpg

img-3944.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel