Yılmaz: "Bilgiden Daha Önemli Bir Şey Var"

Yılmaz: Bilgiden Daha Önemli Bir Şey Var
"İnsanlar ve İletişim" konulu söyleşiyle gençlerle bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bilgiden daha önemli olan şeyin iletişim kabiliyeti olduğunu söyledi.


Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Samsun Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "İnsanlar ve İletişim" konulu söyleşide Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gençlerle bir araya geldi. Gençlere kendi deneyimlerinden bahseden Başkan Yılmaz gençlerin sorunlarını dinleyerek, gençlere çözüm önerilerinde bulundu. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve öğrencilerin yanı sıra, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, TÜGVA Bölge Sorumlusu Mustafa Kiraz, TÜGVA Samsun Şubesi Başkanı Hakan Durmuşoğlu ve vatandaşlar katıldı. TÜGVA Bölge Sorumlusu Mustafa Kiraz ve TÜGVA Samsun Şubesi Başkanı Hakan Durmuşoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Samsun tanıtım filmi izlettirildi.

YILMAZ: “SİZ SİZ OLUN İNSANI SEVİN"
Öğrencilerle söyleşi yapan Başkan Yılmaz, “Hayatta planladığınız her program için bir plan yapın. Hayatta yapacağınız şeyleri bir kağıda dökün, bir planlama yapın. Eğer finansman gerektiren bir iş tasarlıyorsanız mutlaka finansman planlaması yapmanız gerekir. Ben hayatta insanın sahip olduğu en değerli şeyin bilgi olduğunu inanırdım. Bilgi her şeyi halleder diye düşünüyordum. Ama hayatta sizi başarıya götürebilecek en kıymetli şey, en değerli şey bilgi değil. Bilgi çok önemli bir şey ama bilgiden daha önemli bir şey var. O da ilişki sermayesi ve iletişim kabiliyeti. Hayatın her alanında bu böyle. Lisede okuduğunuz dönemleri bir gözünüzün önüne getirin. Lisede sınıfınızdaki en çalışkan ve iyi bir üniversite kazanan arkadaşlarınıza üniversiteden on yıl sonra dönüp bakın. O sınıfın en başarılı olanlarının hayatın en başarılı noktalarında olmadıklarını görecekseniz. İleriki dönemlerde başarılı olmuş arkadaşlarınızın arka planına baktığınız zaman iletişim kabiliyeti ve ilişki sermayesinin olduğunu göreceksiniz. Doğru zamanda doğru istasyonda olacaksınız ama bu çok da bilgili olmayı gerektirmiyor. Ama ilişki sermayesi olmayan bir insanın bilgisi de olsa, bilgiyi kullanamadıktan sonra hayatta başarılı olamıyor. İlişki sermayesini insanın kurması ve etrafına yayması çok zor değil. Bunun olabilmesi için olmazsa olmaz olan bir şey var o da insan sevgisi. İnsan sevmeyen bu sermayeyi kullanamaz. İlişki sermayesini kullanabilmek için dargın, kırgın olduğunuz insanlara karşı önce temiz bir sayfa açmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde ilişki kabiliyetinizi harekete geçirebilirsiniz. Siz siz olun insanı sevin. Sıcaklığınızı karşınızdaki insana yansıtın" dedi.

"BAŞKANIM NE OLACAK MAZOT MU YAKIYORSUN?"
Bayramlaşma sırasında yaşadığı bir olayı da anlatan Başkan Yılmaz, "Bayramın birinci gününü belediyede paylaştık. Bir defa öptüm onu el sıkıştık gitti. İki saat sonra partiye geçtim orada da karşılaştık yine bayramlaştık. Sonra ilçe ziyaretlerimizin birinde yine karşıma çıktı ve orada da sarıldık bayramlaştık. Ağabey bugün üç defadır seninle bayramlaştık. Daha annemin elini öpmedim deyince bana cevabı ‘başkanım ne olacak mazot mu yakıyorsun?’ Aynen de durum böyle. Mazot yakmıyoruz. Birbirimize sarılalım sevgiyle iletişim kuralım" diye konuştu.

Başkan Yılmaz'ın gençlerle söyleşisi daha sonra gençlerle soru-cevap şeklinde devam etti. Üniversiteli gençlerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, gençlere ne yapılabilir noktasında fikirlerini aktardı. Üniversiteli öğrenciler, çoğunlukla yurt ve toplu taşıma araçları noktasında sorunlarını Başkan Yılmaz'la paylaştı.
Kapanış konuşmasını yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, salondakilere etkileşimle ilgili kısa bir video film izleterek gençlere sahip oldukları imkanlar noktasında bir takım önerilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz