Yıldız, "Geleceğin Yıldız İlçesini oluşturmayı hedefliyoruz"

Yıldız, Geleceğin Yıldız İlçesini oluşturmayı hedefliyoruz
Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, '2014 yılının hem Çarşamba' mıza hem tüm ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum diyerek, ilçe adına tasarlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Çarşamba Kaymakamlığı görevine geldiği günden bu yana çarpıcı ve bir o kadar da dikakt çekici projeleri açıklayan ve bazılarını da uygulamaya başlatan Kaymakam Yıldız, ''2014 yılının hem Çarşamba' mıza hem tüm ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. 2 yıldır yürüttüğümüz bazı projeler var. Ekonomik ve istihdam alanında çalışmalarımız var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını gidermek ve onlarla birlikte huzurlu bir ilçe de yaşama çalışamlarımızı sürdürüyoruz" diyerek projelerini ve beraber çalıştıkları kurum ve STK ile bşakanlarını açıkladı.

Öncelikli hedefimiz yeni bir Organize sanayii bölgesi kurulmasıdır şeklinde ifadeler kullanan Yıldız, "Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Belediye Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız ve Borsa Başkanımız ile beraber ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Bununla ilgili resmi başvurumuzu da yaptık. Şeker fabrikasının kullanılmayan yaklaşık 600 dönümlük bir arazisi var. Bunun altyapısı hazır. Yanında orman vasfını yitirmiş 500 dönüm kadar da arazimiz mevcut. Bunları birleştirdiğimiz de 1500 dönüm üzerinde bir Organize Sanayii yapılması planlanıyor. Bununla ilgili Sanayii Bakanlığı ile yazışmaları yaptık. Şimdi gerekli çalışma yapılırsa 20-30 fabrikanın gelebileceği en az 6000 kişi kapasiteli bir iş sahası doğacak. Yine jeotermal ile ilgili çalışmalarımız var. Termal ekonomiye dayalı bir ekonomi oluşturmak istiyoruz. Tabi Turizm konusuda da Çarşamba için planladıklarımız var. Yeşilırmak nehrini turizme açmayı planlıyoruz. Sivil toplum örgütleri ile istihdama yönelik ortak çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Çarşamba' da madde bağımlılığını en aza indirgeme konusunda da çalışmaları olduğunu dile getiren İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, '' Özellikler çocuklarımız ortaöğretim çağında suça bulaşmış gençler. Bunları çeşitli sporsal aktiviteler ile kendi kişiliklerini güçlendirip, topluma tekrar kazandırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle her kulvarda çalışmalarımızı sürdürürken özellikle bir başka projemiz ise Kampüs. Okullarımızı bir araya toıplayarak bir kampüs içerisinde ve belli bir bölgede toplamayı hedefledik ve bu çalışamlarımızı da sürdürüyoruz. Kısacası hedefimiz geleceğin yıldız ilçesi bölgenin gözde merkezini oluşturmanın alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz'' şeklinde açıklama yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber