Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı

Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 7 civarında, olmasını beklediklerini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 7 civarında, belki biraz üstünde olmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Yıl sonunda enflasyonun yüzde 7’ye yakın, belki 7’nin biraz üzerinde gerçekeşeceğini öngördüklerini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yıl sonuna kadar en az 3 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, ’2014 Yılı Para ve Kur Politikası’ sunumunda konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, TCMB’nin temel amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğunu açıkladı.

’ÜÇ FARKLI FAİZ’LE DEVAM

Başçı, bankanın kullandığı üç farklı faiz oranıyla ilgili "Üç faizle ilerlemenin bazı avantajları var. Bu şekilde kredi büyümesinin tüketici kredilerinden ticari kredilere yönelmesine katkı sağlanacak" açıklamasını yaptı.

Başçı, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 7’nin biraz üzerinde gerçekleşmesi mümkün" dedi. Merkez Bankası’nın finansal istikarı gözetmeye devam edeceğini söyleyen Başçı, "İletişim kanalı gerektiğinde destekleyici araç olarak kullanılacak" dedi.

Başcı, Toplam talep koşullarının enflasyon üzerinde baskı yaratması beklenmiyor değerlendirmesinde bulundu.

"Düzenli döviz satım ihalelerine ihtiyaç duyuldukça devam edilecek. ROK’lar kademeli artırılacak, ZK düzenlemesinde sadeleştirme yapılacak, bu şekilde piyasaya 1 milyar dolar sağlanacak" şeklinde konuştu. Başçı, "ROM ile ilgili ilk adım olarak yüzde 40-60 arası dilimler için rezerv opsiyon katsayıları yüzde 0,4 puan artırıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir