Yeni, "İmam Hatiplere Çok Değer Veriyoruz"

Yeni, İmam Hatiplere Çok Değer Veriyoruz
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İlkadım ilçesinde bazı okulları ziyaret etti. İl başkanlığı ziyaretinin ardından İlkadım ilçe başkanı Adnan Varol’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan Yeni, daha sonra Samsun Anadolu İmam H

Ardından Osmangazi İmam Hatip Ortaokuluna giden Ahmet Yeni okulun son durumu ile ilgili bilgi aldı. Recai Oruç okul hakkında bilgi vererek, ‘Okulumuz çok kalabalık. İmam Hatiplere yoğun talep var. Öğrenci ve velilerimizi madur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak özellikle gelecek sene derslik sayımız yeterli olmayacak’ dedi. Ahmet Yeni de ‘Biz İmam Hatip okullarının yaygınlaşmasını istiyoruz. Hükümet olarak bu konuda dört artı dört ve benzeri öok sayıda düzenleme yaptık. Üniversite sınavlarındaki haksızlığı kaldırdıkç Polis okullarına girişlerinin önünü açtık. Çünkü bu okullarımız milletimizin yoğun talepte bulunduğu ve başarılı olan okullarımız. Bugün devleti yöneten ve hatta çok da güzel yöneten iktidar milletvekilleri ve bürokratlarımızın büyük çoğunluğu İmam Hatip mezunu insanlar. Ben sizden önce de mezun olduğum Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettim. Biz İmam Hatiplere gerçekten çok değer veriyoruz. Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizi madur etmemek için gelcek seneye yetişecek şekilde bu civarda bir okul binası yapacağız. Binalar arasında bir düzenleme, belki bir yer değişikliği yaparak İmam Hatip için yeni derslikler oluşturacağız. Bununla beraber gelecek sene İmam Hatiplere yoğun bir talep gerçekleşeceği için biz her ilçemizde bir takım düzenlemeler gerçekleştireceğiz. Kimizinde yeni binalar inşa ederek kimi ilçemizde büyüklüğüne göre okulların yerini değiştirerek talebi karşılayacağız.’ dedi.

yeni,-imam-hatiplere-cok-deger-veriyoruz-(2).jpg

Bu ziyaretin ardından Ahmet Yeni, İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Ak Parti Samsun eski il başkanı Adem Güney ile birlikte Mehmet Akif Ersoy okul inşaatında da incelemelerde bulundu. Davut Numanoğlu gelecek sene bu okulun tamamlanarak bir bloğunun İmam Hatip olarak planlandığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber