Yazar Yenişehirlioğlu Çarşamba'da...

Yazar Yenişehirlioğlu Çarşamba'da...
Samsun'un Çarşamba İlçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Oyuncu- yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Allah'ın ilk emri 'OKU' dur. "

19.jpg12-003.jpg14.jpg15.jpgSamsun'un Çarşamba İlçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Oyuncu- yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Allah'ın ilk emri 'OKU' dur. Neden Allah oku demiş. Oku derken yazılı bir taşa, deriye yazılmış bir yazı veya her hangi bir metin var mıydı? Hayır. O zaman okuyun, geleceğinizi aydınlatın ama aklınızı asla kiraya vermeyin" dedi.


Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'na Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nuray Torun günün anısına çiçek takdim ettikten sonra yaptığı konuşmasında, "Böylesi Ülkenin yakından tanıdığı yazar ve oyuncu bir kişiliğin taşra tabir edilen okullara gelerek böylesi güzel konferanslarla öğrencileri bilgilendirmesi sevindiricidir. Sizin buraya kadar gelmenizden büyük sevinç duyduk. Teşekkür ediyoruz. Türkiye İstanbul, Ankara' dan ibaret değil. Bunu daha yaygın şekilde yaparsanız çok mutlu olacağız. İfadelerini kullanarak hoş geldin sözleri sonrası çiçek takdit ederek sözü Yazar' a bıraktı.

Çarşamba İlçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Oyuncu- yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, edebiyatçı yazar - Payitaht Abdülhamit film karakter oyuncularından Bahadır Yenişehirlioğlu, gün içinde üç farklı okulda  yazdığı 'Kara Güneş' isimli 15 Temmuz Darbesini anlatan, karanlığa geceye ışık tutan Yazar Yenişehirlioğlu öğleden önce Çarşamba İlçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğleden sonra ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi ve son durağında ise Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesin de öğrencilerle bir araya gelerek konferans verdi. 


Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz" konferanslarının yanı sıra 15 Temmuz Darbe girişiminin 27 Mayıs, 12 Eylül darbelerinin farklı olduğunu söyledi. 27 Mayıs ve 12 Eylül Darbelerinin ihtilal olduğunu ifade eden Yemişehirlioğlu, FETÖ ihanet çetesinin Vatikan uzantılı, ABD ve Batı destekli küresel güçlerin planı olduğunu ifade etti. 

Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ki konuşmasında Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Allah'ın ilk emri 'OKU' dur. Neden Allah oku demiş. Okuduğunuz  zaman kendinizi daha iyi ifade ediyorsunuz, daha iyi olaylara vakıf oluyorsunuz. Okudukça kelime hazneniz gelişiyor o gelişince daha çok olaya, bilgiye vakıf oluyorsunuz. Okumadığınız zaman sığ kelimelerle, dar cümlelerle konuşuyorsunuz. Günümüzde yazın bakalım kaç kelime biliyorsunuz, test edin kendinizi. Toplumları yok etmek, köleleştirmek isteyenler, toplumların zihni ile oynayarak iğdiş ederek yok etmek, üretmesini kaybettiriyor.Böylece giderek köleleşiyorlar, başka kültürlerin altına giriyorlar." diyerek şöyle devam etti.

Yenişehirlioğlu, "İnsanoğlu aslında bir bilgisayar yazılımı gibi. Bütün kainatın yaratıcısı Allah kainatı ve insanı yaratacağı zaman 'ol ' dedi olduk. Bizi yaratan Allah sınırlarımızı o yazdığı için her şeyimizi biliyor.  Bize söylediği Kur'an-ı Kerim kainat kitabıdır, prospektüsüdür. Bize Kur'an-ı Kerimin çok yerinde bize der ki Allah, "Niye akıl etmezsiniz?". Akıl Allah tarafından bize kullanılmak için verilmiş bir enstrüman gibidir. Kullanılmak için akıl verilmiş. Akıl edelim, okuyalım, kimlik, bilgi sahibi olalım ve kimsenin de kölesi olmayalım. Yalnızca bizi yaratan Allah'ın varlığını, birliğini kabul edelim, onun Peygamberim dediği resulünün peşinden gidelim ve onun dışında da kimsenin önünde de eğilmeyelim. O  yüzde de Allah akıllı ol diyor bizlere kitabında."

 

Biz aklı çıkarır birine teslim edersek, "Ben bilmem hoca efendi bilir, ben bilmem şeyhim bilir. O ne derse odur. Öyle diyorsa vardır bir hikmeti".  Gassal önünde meyyit olmak lazım. Neden?. Ben ne bilirim. Çünkü Allah bana Oku dedi, beni yalnız da bırakmadı.  Bir kitap gönderdi tüm bilgiler orada var, onunla yetinmedi yaşayan bir peygamber gönderdi ve ona bakarak onun nebevi sünnet metodu diyoruz. Ona göre ben yönümü, insanları ona bakarak kendimi şekillendirebilirim. Ama sürekli bizlere birileri okumamayı öğrettiğinden, birilerinin bize anlattığından, genellikle yanlış kültürden, yanlış islam algısından yola çıkarak beynimizi iğdiş ettik, aklımızı kiraya verdik. O sebeple köleleştik ve 15 Temmuz gibi bir faciayla karşılaştık."dedi.

En çok okuyan mı, gezen mi daha iyi bilir hangisi doğru sorusuna ise Yenişehirlioğlu, "İkisi de çok iyidir ama bence daha çok okuyun. Vakit, durumunuz el verirse de gezin dedikten sonra OKU diyorsunuz, okumazsanız köleleşirsiniz diyorsunuz ancak FETÖ'cülükle suçlananların hepsi okumuş, kültürlü insanlardı bu çelişki değil mi sorusuna ise verdiği cevapta şunları dile getirdi.

Yenişehirlioğlu, "Bakın onlar akıllarını kiraya verenler. Ben bir dava dosyasını okudum. Bakın eşi hakim diğeri savcı bir aile. İfadesinde diyor ki;  HSYK seçimi için oy kullanılacağı için abilerden birisi geldi kocamla bana dedi ki "Fethullah hoca efendimiz Medine de görüştü. Kendisine bu listeyi verdi. Bu listede isimleri yazan kişilere oy kullanmamızı istedi. Abinin verdiği listeyi aldık o isimlere oy kullandık. Biri Hakim, biri savcı. Baktığınız zaman ikisi de okumuş.  Okuyalım ama aklı kaybetmeden, Kur'an-ı Kerim ve sünneti iyi bilerek ayar taşlarımızı kaybetmeden, kimsenin önünde eğilmeden, ben bilmem hoca bilir, ben bilmem şeyhim bilir demeden, gassal önünde meyyit olmayı maharet sanarak değil akıl ederek okuyalım. Onurlu, şahsiyetli, Müslümanlar okursak, aklı korursak 15 Temmuz'ları yaşamayız. " diyerek konuşmasını şöyle tamamladı.

Malum şu an TRT de yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinde oyunculuk yapıyorum ve dizi İstanbul Üniversitesi tarafından yılın en iyi dizisi ödülüne layık görüldü. Orada ben de ödül alacaktım ama iki üç defa burada ki konferansımı iptal etmek zorunda kalmamdan gelemediğim için o ödül törenine katılmayarak bu gün Çarşamba'ya geldim şeklinde ki son açıklamasını ise salonda bulunan 300 aşkın öğrenci alkışlarla karşılık verdi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim