Yaptığı sepetlerle geçimini sağlıyor

Yaptığı sepetlerle geçimini sağlıyor
Çarşamba ilçesinde plastik kayışlardan yaptığı sepetleri satan 63 yaşındaki Mustafa Parlak, sattığı sepetlerle geçimini sağlıyor.

Bir süre önce inşaatta çalışmak için Cezayir'e giden Mustafa Parlak, inşaat malzemelerinin sarıldığı plastik kayışlardan sepet yapma fikrini gerçekleştirdi. Bu fikrini Çarşamba’da da gerçekleştirmeye başlayan Parlak, başka sepetler yapmaya başladı. Sepet örme işine devam eden Parlak, bir yılda binden fazla sepet sattı.

TÜRKİYE'NİN BİRÇOK YERİNDEN SİPARİŞ ALIYOR

Toptan satışlara yetişemediğini belirten Parlak, Türkiye'nin çeşitli illerinden sipariş aldığını belirtti. Sepetin büyüklüğüne göre bir günde yaptığı sepet sayısı değişen Parlak, gündüzleri dükkanında, akşamları ise eşi, çocukları ve torunları ile sepet örmeye devam ettiğini belirtti. Dünyada bu yöntemle sadece kendisinin sepet ördüğünü ifade eden Parlak, inşaat artıklarından geri dönüşüm sağlayarak böyle bir meslek kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

"İNSANLAR SEPET ALMAK İÇİN KUYRUĞA GİRDİ"

İnşaatta işinde kalıpçı olarak çalıştığını belirten Parlak, "Çalışmak için Cezayir'e gitmiştim. Orada inşaattan arta kalan zamanlarımda el işi bazı şeyler yapıyordum. Arkadaşlarım bana, inşaat malzemelerinin sarıldığı plastik şeritlerden de bir şeyler yapabileceğimi söylediler. Aklıma bu şeritlerden sepet yapma fikri geldi. Bir tane yaptım. Cezayirli biri sepeti almak istedi. Bin dinar(20 TL) karşılığında sepeti ona sattım. Tekrar yapmaya başladım. Çok talep gördü. İnsanlar sepet almak için kuyruğa girdi. Gündüzleri inşaatta çalıştım, geceleri sepet yaptım. Sepet yapmaya başladıktan 3 ay sonra Türkiye'ye döndüm. Bir yıldan beri sepet örme işini burada devam ediyorum" dedi.

"KEŞKE BU İŞİ DAHA ÖNCE ÖĞRENMİŞ OLSAYDIM"

Cezayir'den döndükten sonra işine Samsun'da devam ettiğini belirten Parlak, "Burada da insanların yoğun talebi oldu. Geçen yıldan beri bin tane sepet sattım. İnşaat işini bıraktım. Keşke bu işi daha önce öğrenmiş olsaydım. Bu iş hayatımı değiştirdi diyebilirim. Farklı insanlarla tanıştım. Çanta falan yapan var ama benim gibi yapan yok. Mersin, İstanbul, Ankara'ya bile gönderdim. Bodrum'dan ve başka yerlerden isteyenler oluyor ama toptan satışa yetiştiremiyorum. Ancak perakende yetiştirebiliyorum. Akşamları da evde sepet yapmaya devam ediyoruz. Hanım, çocuklar ve torunlar da bana yardımcı oluyor. Bunu ilk ben yapmam ve bunu Çarşamba'ya kazandırmaktan çok mutluyum. İşimi severek yapıyorum" diye konuştu.

Farklı sepetler yaparak dikkat çeken Parlak yaptığı balık tutma sepeti ile balık yakalamak için büyük kolaylık sağlayabileceği sepeti de satışa sunuyor.

HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber