Yabancı Öğrenciler Çarşamba TSO'da...

Yabancı Öğrenciler Çarşamba TSOda...
Yeşilırmak İmam-Hatip Anadolu Lisesi hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Gençlik projesi kapsamında halk oyunları öğrenmek ve öğretmek amaçlı Çarşamba’ya gelen Romanya ve Litvanya dan gelen misafir 14 üniversite öğrencisi Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahme

Yeşilırmak İmam-Hatip Anadolu Lisesi  hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Gençlik projesi kapsamında halk oyunları öğrenmek ve öğretmek amaçlı Çarşamba’ya gelen Romanya ve Litvanya dan gelen misafir 14 üniversite öğrencisi Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmazı makamında ziyaret etti.

Avrupa Birliği Gençlik Projesi adı altında tarafından hazırlanan proje çerçevesin de ilçeye gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan Romanya ve Litvanyalı misafirler, Çarşamba’da yöresel halk oyunları, folklor dansları ve genel tarih hakkında bilgiler edinecekler ve Çarşamba ile proje çerçevesinde belirlenen ilçe ve il merkezini geziyorlar.  

Ahmet Yılmazı ile sohbet eden öğrenciler proje konusunda Ahmet Yılmazı’a bilgi verirken Türkiye’ kültürünü ve tarihin öğrenmek  istediklerini dile getirdiler.Samsunu ve Çarşambayı çok beğendiklerini dün gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet bayramı  kutlamaları heyecanla takip ettiklerini dile getirdiler.

Başkan Ahmet Yılmaz, geçen yıl Romanya'ya gittiğini ve Avrupa Birliği projesi için 5 il olmak üzere 50 yakın işitme engelli öğrenciyle  Enkaustik  boyama Sanat öğrenmek amaçlı  Romanya'ya  gittiklerini ve yaklaşık 10 gün güzel vakit geçirdiğini, Romanya'yı beğendiğini sözlerine ekledi. Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, kendilerini makamında ziyaret ettikleri için memnuniyetini ifade etti.

Fotğrafşar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber