Vural: ‘21 Mart yeni bir umut’

Vural: ‘21 Mart yeni bir umut’
Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, partinin 11. kurultayını gerçekleştireceklerini belirterek, 21 Mart'ın yeni bir heyecan ve umut olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MHP’nin 11. kurultayını gerçekleştireceklerini belirterek, 21 Mart'ın yeni bir heyecan ve umut olduğunu söyledi. Son günlerde karmaşanın dönemini yaşadıklarını kaydeden Vural, "Dün ak dediklerine bugün kara diyenler yönetmektedir. Milleti balık hafızalı zannedenler yönetmektedir. Gerçekten bin bir siyaseti anlayışıyla karşı karşıyayız. Her bir seçim dönemi öncesi bölücü zihniyetlerde Cumhuriyet, vatan, millet düşmanlarıyla, özgürlük düşmanlarıyla el ele kol kola girenler, yeniden vatan, millet, devlet edebiyatı yapması aslında bu milletin değerlerinden ne kadar korktuğunuzu ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Vural, "TSK'ya kurulan kumpas için 'aldatıldık' diyebilmektedir. Ermeni lobilerine hizmet ederken neredeydin? 'Tarihimizle yüzleşmeliyiz' diyen sen değil miydin? 13 yıldır ne yaptınız ya. Ermeni soykırımı değirmenine su taşımaktan başka ne yaptınız? Dün '1923'te Cumhuriyet kurulduğunda homojenleşmişti' diyor. 24 Mayıs 2009'da grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Yıllarca bu ülkede bir şeyler yapıldı, etnik temizlik yapıldı. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi'. Şimdi dün homojenleşmişti, yanlıştı, diyor. Etnik temizlik mi yapıldı? Ermeni soykırım yalanlarını ve Sevr iddialarını meşrulaştırmak için atılmış adımdan öteye gitmiyor. Bunlarla ilgili bu millet hayatının hiçbir noktasında birilerini ne etnik kimliğinden dolayı dışlamış ne de ötekileştirmek ne de Batılıların ırkçı yaklaşımlarında bulunmuştur" dedi. 

İzleme heyeti konusunda ise Vural, "Nabza göre şerbet. Akil adamlar için ne demişti? Akil adamları görevlendiren kimdi? İzleme heyeti yeni bir roman mı yapacak" şeklinde konuştu.  

AHMET UMUR ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset