Ve Mehmet Köse açıkladı: Resmen Başkan aday adayı

Ve Mehmet Köse açıkladı: Resmen Başkan aday adayı
2014 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerde Çarşamba Belediye Başkanlığı için Hüseyin Dündar’ın ardından AK Parti Çarşamba ilçe başkanı Mehmet Köse' de görevinden istifa ederek resmen Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı

Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu parti binasında coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıkladı. 17 Ağustos 2008 tarihinden bu güne kadar İlçe başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Köse, Belediye Başkan aday adaylığı için istifasını sunarak Çarşamba Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

 'Başkan aday adayı olmak için istifa ediyorum'
Parti binasında kalabalık partililer eşliğinde gerçekleştiren Köse açıklamasında, bugün, katılımınızla onurlandırdığınız bu salonda, hayatımın en önemli kararlarından birini sizlerle paylaşmak için buradayım. Bildiğiniz gibi YSK’nın belirlediği takvim çerçevesinde Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin ve parti teşkilat görevlilerinin 1 Aralık itibari ile görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Bizde bugün burada 17 Eylül 2008 tarihinden bugüne onurla ve gururla üstlendiğimiz ilçe başkanlığı görevimizden AK Parti Çarşamba Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa ettiğimizi ilan etmek üzere toplanmış bulunmaktayız" ifadeleri ile sözlerine başladı.

'18.000 üyeye sahibiz ve 5. üyeyim'

Bildiğiniz gibi AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde Başbakanımız ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları tarafından kuruldu. Bizde o tarihlerde partimizin Çarşamba İlçe Teşkilatının kuruluşunda aktif olarak bulunduk ve ilçe başkan yardımcısı olarak görev aldık şeklinde açıklamasına devam eden Köse, "Bugün partimizin Çarşambadaki üye sayısını 18.000’ler ile ifade etmekteyiz. Ben partimizin Çarşambadaki 5. üyesiyim. O günden bugüne 11 yıldır teşkilatlarımızda aktif olarak görev yapmaktayım. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu ve liderliğini yaptığı partide hizmet etmek, onun ekibinde görev almak çocuklarımıza, torunlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır, onurdur, gururdur.  Şunu ifade etmek isterim ki siyasetin okulu teşkilatlardır, teşkilatçılıktır. AK Parti’de seçilmişler ile teşkilatların uyumu esastır".

'Teşkilat terbiyesiyle büyüyerek bu günlere geldim '

Çarşamba Belediye Başkan Aday adayı Köse, "Teşkilatın içinden, teşkilat terbiyesiyle büyüyerek bu günlere geldim. İçinizden biriyim, ben sizim, siz bensiniz. Hepimiz biriz, biz birbirimizin kıymetini çok iyi biliriz. Teşkilatlarda görev yapan her arkadaşımızın farklı sıfatlarla partimize hizmet etme istekleri en doğal haklarıdır. Bu yönde beklentileri olan arkadaşlarımızın talepleri genel merkezimiz tarafından olumlu karşılanmıştır. Yönetimden bazı arkadaşlarımız belediye meclis üyeliklerine aday adayı olmuşlardır. Kendilerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Bugüne kadar teşkilatımızda birlikte görev yaptığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerine, belde başkanlarıma, belediye başkanlarıma, il genel ve belediye meclis üyelerime, mahalle ve köy temsilcilerime ve parti üyelerime teşekkür ediyorum".

'Başarı ve hizmette başarılı bir teşkilat'

Eşgüdüm içerisinde çalıştığım muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.  Partimiz kurulduğu günden bugüne girdiği 3 genel 2 yerel seçimden ve 2 referandumdan zaferle çıkmıştır ifadelerini kullanan Köse, "Bu zaferlerin sevincini teşkilatımızla birlikte yaşadık. Sevindik ama Çarşambalı hemşerilerimizin bize verdiği desteğin ve sorumluluğun bilinci ile hareket ettik. Bize oy versin ya da vermesin Çarşambanın her köşesine eşit hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk. Son 6 yılda ilçe başkanı olarak ilçe merkezi dahil 4 belde ve 120 köye hizmet götürmenin sorumluğunu taşıdık. Aşağı Musalla Köyümüzden,  Denizler Köyümüze, Hasabahçe Mahallemizden Üçköprü Mahallemize Çarşambamızın her bir köşesine hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk. Çarşambamızı tanıyoruz ve beklentilerinin farkındayız".

 'Başkanlığım süresince destek olanlara teşekkür ederim'
Bildiğiniz gibi büyükşehir yasası ile birlikte Çarşambamızın her bir köşesi artık belediyeden hizmet alacaktır. İlçe başkanlığındaki tecrübe ve birikimlerimizi Çarşamba’ya hizmet için, Çarşamba halkının aydınlık geleceği için kullanmak istiyoruz şeklinde devam eden Köse, "İlçe başkanlığım sürecinde Çarşambaya milletimizin istediği hizmetlerin getirilmesinde her zaman desteklerini gördüğüm Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, İl Başkanımız Sayın Fuat Köktaş’a ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.  Görev bize nasip olursa, doğduğum ve doyduğum şehir olan Çarşambamıza açıklayacağımız projelerle, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çarşambalıların hizmetkarı olmayı, partimizin ve Başbakanımızın 2023 Türkiye vizyonuna ilçemizi taşımayı görev bileceğiz".

'Halkımız ve partim takdir ederse'

Çarşamba Belediye Başkan aday adayı Mehmet Köse açıklamasını, "Bu bir bayrak yarışıdır. AK Parti çatısı altında hizmet etmeye talip olmaktır. Böyle bir aday adaylık sürecini Çarşambanın ve AK Partinin hak ettiğini düşünüyorum. Parti organlarımızın uygun görmesi ve halkımızın takdir etmesi durumunda Çarşamba Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumu ifade etmek isterim. Birlikte başaracağız, bir önceki seçimde aldığımız oy oranının daha üzerinde bir başarı ile seçimlerden galip çıkacağız inşallah. Gayret bizden takdir Allah’tan” İfadeleri ile aday adaylık açıklamasını sona erdirdi.  
 

Çekiç, "Hayırlısı olsun"
Açıklamanın ardından istifa dilekçesini ve aday adaylığı başvurusunu AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığına vekaleten yürütecek olan Mahmut Çekiç’e sundu. Dilekçeyi ve başvuru formunu alan başkan Mahmut Çekiç, "Birlikte çıktığımız bu yolda sayın Başkan Köse güzel hizmetlere ve güzel teşkilatçılığa imzasını atarak AK Partiye yaraşır bir görev süresi geçirmiştir. Bizler de kendisi ile çalışmaktan onur duyduğumuz eski İlçe Başkanımız yeni Belediye Başkan aday adayımız Sayın Köse'ye yeni çıktığı bu yarışta başarılar diliyor Allah hayırlısını nasip eylesin dileklerimizi iletiyorum" şeklinde konuştu. Konuşması sonrasında Çekiç, Belediye Başkan aday adayı Mehmet Köse’ye hizmetlerinden dolayı çiçek sundu. 

Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber