VATANDAŞLAR HÜRRİYET'TE TEMİZ SAHİL İSTİYOR

VATANDAŞLAR HÜRRİYETTE TEMİZ  SAHİL İSTİYOR
Yaz aylarının gelmesiyle kavurucu derecede sıcak havaların hakim olduğu son haftalarda vatandaşlar serinlemek amacıyla soluğu deniz kıyısına gitmekte buluyor.

Çarşamba İlçesi’nde vatandaşlar Karamustafalı Mahallesi Hürriyet sahilinde ki sahile gittiğinde karşılaştığı manzara karşısında tepkilerini gizleyemiyor.

Artan sıcak havalar tüm yurtta olduğu gibi Çarşamba ilçesi’nde de vatandaşlar bunaltıyor. Özellikle Karadeniz bölgesindeki nem oranının yüksek olması vatandaşların günlük yaşamlarına büyük etki yapıyor. Özellikle hafta sonu tatillerini fırsat bilen vatandaşlar, bunaltan sıcaklara karşı serinlemek amacıyla sahil kenarlarına kendilerini atıyor. İlçeye bağlı Hürriyet sahiline giden halk, gördüğü manzara karşısında önce büyük bir şok yaşıyor ardından da büyük tepki gösteriyor. Çarşamba İlçesi’nde Karamustafalı Mahallesi hürriyet sahil kenarına giden vatandaşlar deniz ve çamlık alanda  gördükleri çöplere ise adeta isyan ediyorlar.  

vatandasin-sahil-tepkisi-(1).jpg

vatandasin-sahil-tepkisi-(2).jpg

vatandasin-sahil-tepkisi-(3).jpg

vatandasin-sahil-tepkisi-(4).jpg


Hürriyet sahili yanında ki çamlık alanda keyifli bir hafta sonu geçirmek üzere bu alana gelerek piknik yapmak için giden duyarsız vatandaşların bıraktığı atıklar hem çamlık alanı hem de sahili berbat bir hale çeviriyor. Duyarlı vatandaşlar, yetkililerin sahil ve çamlık alanda ki kirliliğe ve orman yangınlarına karşı, içme suyu, tuvalet ve lavabo, can kurtaran gibi konularda halkın uyarılmasını ve yetkililerin önlem almasını istediler. Özellikle duyarlı vatandaşların dile getirdikleri, Çeşitli bölgelerden ve İlçeden sahile gelen vatandaşlar piknik sonrası çöplerini atıyorlar. Yetkililerin bu alana çöp konteynırı yerleştirmedikleri yerleştirilen az sayıda ki konteynırların da yetersiz olduğunu bu nedenle de çöplerin çamlık alanı kirlettiği gibi yangın ihtimalini de arttırdığını dile getirdiler. Aynı zamanda deniz sahilinde ki poşetler, giysiler ve diğer atıklarla da eşsiz ve ülke genelinde az rastlanacak güzellikte ki sahilin kirletilerek yok edildiğini iddia ettiler.

HABER-FOTO: Y.Emre TÜRKYILMAZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber