Vatandaşın tercihi: ‘Tavuk eti’

Vatandaşın tercihi: ‘Tavuk eti’
Çarşamba ilçesinde vatandaşlar, kırmızı etten daha çok tavuk etini tüketiyor.

Çarşamba ilçesinde yaşayan vatandaşlar, fiyatı yüksek olan kırmızı etten daha çok, beyaz eti sofralarından eksik etmiyor. Farklı çeşitlerde sofralarında tükettikleri tavuk etini tercih etmelerinin nedenini ise hem ekonomik olması hem de lezzetli olmasına bağladılar.

İlçede 20 yılı aşkın süredir Erdal Şarküteri adlı işletme ile hizmet veren Erdal Tokur, vatandaşın gönül rahatlığıyla günlük tavuk etini kendisinden aldığını, alışveriş yapan müşterilerinin işletmesinden memnun kaldıklarını ifade etti. Tokur, “Vatandaşlarımıza günlük taze tavuk etini sunabilmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz karşısında talep ve tercihte fazla oluyor. Müşterilerimize tavuk kültürünü anlatıyoruz. Onlara istedikleri tavuk etini hazırlarken, nasıl tüketmeleri gerektiği hususunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın bilinçlenmesi. Tavuk eti nasıl muhafaza edilir, nasıl tüketilir. Bunları anlatıyoruz. Bizden ya da başka bir yerden alışveriş yapacaklarsa bile günlük taze ürünü satın almaları çok önemli. Tavuk etini tam manasıyla anlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  Tokur ayrıca, sektörde büyüme düşüncelerinin var olduğunu ancak büyüme noktasında ekonomik belirsizlik ve ekonomik dalgalanmaların kendilerinde ki cesareti azalttığını da ekledi.

Erdal Şarküteri’den alışveriş yapan müşteriler ise kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, tavuk eti alacakları zaman ilk ve tek adreslerinin Erdal Şarküteri olduğunu da söylediler.

HABER: Yağmur AYAN - Aytaj JAFAROVA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber