Vali ve eşi, kız çocukların evine konuk oldu

Vali ve eşi, kız çocukların evine konuk oldu
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı Atakum ilçesindeki evde kalan 16 yaş grubu kız çocuklarını ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; çocukların aile ortamı ve sıcaklığını daha fazla hissedebileceği, kişisel gelişimlerine daha fazla katkıda bulunabilecek, kendine güvenen, toplumla iç içe ve toplumsal gerçekliğin ne olduğunu bilip, kendi ayakları üstüne basabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla Çocuk Evleri modeli uygulanıyor.

Samsun’da ilk olarak 2010 yılında hayata geçirilen Çocuk Evleri projesi kapsamında Samsun merkez ve ilçelerinde toplam 32 çocuk evi açıldı. Bir evde 5 çocuğun kaldığı bu evlerde 7-16 yaş grubunda toplam 158 çocuk bakılıyor. 32 çocuk evinden 13’ü Atakum, 11’i İlkadım, 4’ü Canik ve 4 tanesi de Çarşamba ilçesinde bulunuyor.

İki yıldır kutlanan Dünya Çocuk Günü nedeniyle, Atakum ilçesinde 16 yaş grubu kız çocukların ikamet ettiği bir evi Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ziyaret ederek, birlikte akşam yemeği yedi.

Çocuk evinde Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yemekte çocuklarla bir araya gelen Vali Aksoy; “Çocuklarımız bu evlerde kişisel ve sosyal gelişimlerini yurt ve yuva ortamından daha ziyade, aile ortamına benzer yaşam ortamlarında tamamlayarak toplumsal yaşama hazırlanmaktadır” dedi.

Çocukların mutlu olduğu ziyarette aynı mutlulukla onlarla sohbet eden Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, birlikte yenilen yemeğin ardından evden ayrıldı.

Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım ve eşi de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel