Vali Kaymak’dan çalışanlara yardım

Vali Kaymak’dan çalışanlara yardım
Vali Osman Kaymak, ilk olarak Çarşamba İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımı yapılan deposunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alıp, çalışmaları denetledi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin her zaman üreticinin yanında olduğunu yüksek fiyat politikası ile fındık alımlarına devam ettiğini belirten Vali Osman Kaymak burada üreticilerle bir süre sohbet ederek fındık yükleme platformuna fındık çuvallarını taşıyan çalışanlara yardım etti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alımı yapılan deposundaki incelemelerin ardından Vali Osman Kaymak, ilçe merkezinin 6 kilometre güneyindeki yaklaşık 500 dönüm alanda yapımı devam eden Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı'nı inceledi. İçerisinde tarihi Çarşamba Meydanı ve sokağı, mersin balığı tesisleri, yeni yolları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor alanları, çiftliği, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, cami, restorant, gölet ve su sporları alanları bulunan Avrupa standartlarında büyük bir proje olan Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı'nın Türkiye'nin marka projelerinden biri olacağını söyledi.

img_0604.jpg

İKİYÜZYETMİŞBİN LİRA HESAPLARIMIZA GELDİ

Ardından 100 dönüm arazide, 75 dönüm kapalı sera alanına sahip olan OR-SAM A.Ş. sera işletmesinde incelemelerde bulunan Vali Osman Kaymak, burada Çarşamba’da yaşanan sel felaketi mağdurlarına müjde verdi. Vali Kaymak, “Haziran ayında sağanak yağış sonucu yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımız için AFAD başkanlığından bir ödenek istemiştik, dün itibariyle ikimilyon ikiyüzyetmişbin lira hesaplarımıza geldi. Şimdi bu paranın mağdur olan ailelere dağıtılması için bir komisyon kurduk. Bin 445 sel mağduru aileye adaletli bir şekilde, toplam iki milyon ikiyüzyetmişbin lira dağıtmış olacağız" dedi.

img_0576.jpg

TÜKETİCİNİN BULUNDUĞU ÜLKENİN TARIMSAL MEVZUATI

OR-SAM A.Ş. sera işletmesi incelemelerinde ürünlerin taşındığı kolilerin üzerinde İyi Tarım Uygulamaları logosunu gören Vali Osman Kaymak bu logonun önemini belirterek, “İyi Tarım Uygulamaları (İTU) logosunu gördüğümüzde, bu ürünlerin insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik, fiziksel kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden üretilen, üretimi sırasında üretimle ilgili insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediği, üretimi sırasında tüketicinin bulunduğu ülkenin tarımsal mevzuatı ve ürünün yetiştirildiği ülkenin tarımsal mevzuatına uygun olarak yapılan ve tüm bu işlemlerin kayıt altına alınarak kontrol edilip, sertifikalandırılan üretim şekli olduğunu anlıyoruz ’”diye konuştu.

 Ziyarette ayrıca Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Fatih Özkan’da hazır bulundu.

Köksal ÖNER

img_0555.jpg

img_0582.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber