Vali Hüseyin Aksoy Çarşamba’da

Vali Hüseyin Aksoy Çarşamba’da
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu.İlçeye gelişinde Aksoy, Kaymakam, Cumhuriyet Başsavcılığı, ÇTSO ve Ticaret Borsası ile devam ettiği ziyaretlerini Ziraat Odası ziyareti ile sona erdirdi.

Foto-gageri için tıklayınız...

'Ziyaretler dikkat çekti'

Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un ilk ziyareti Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız oldu. Yıldız’a Kaymakamlıkta yaptığı ziyarette Aksoy, basına kapalı bilgi alışverişinde bulunduktan sonra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt'u makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Başsavcılığından ayrılan Vali Aksoy daha sonra aynı şekilde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin ve son olarak Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör'ü makamlarında ziyaretlerde bulunarak Çarşamba Ovasında yapılacak tarımsal ve sanayi çalışmaları ile projeler hakkında görüşmelerde bulundu.

'İadei ziyaretlerde bulunduk ve Tarım'ı ele aldık'

Çarşamba Ticaret Borsası ziyareti sonrasında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamasında, "Çarşamba İlçemizde son aylarda yapılan seçimler sonrasında seçilen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsa Başkanı ve son olarak da Ziraat Odası Başkanlarımıza bu arada Başsavcımız ile Adalet Komisyonu Başkanımız da ziyaretlerde bulunmuşlardı ve o nedenle iadei ziyaretlerde bulunmak üzere gecikmiş ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Çarşamba tarımsal alanda çok önemli potansiyelleri olan çok önemli bir ilçemiz ve bölgemiz. Burada tarıma dayalı ve üretim de neler yapabiliriz bunları konuştuk tartıştık. Bu ürünlerimizi ihracata yönelik neler yapabilir ve çalışmalar yapabiliriz bunları görüştük" diyerek devam etti.

'OGSB'yi kurmaktan çok içini doldurmak ve üretim yapmak önemli'

Tarım Mastır planımızı geçtiğimiz aylarda yapmıştık ve bu planda ki hedefler doğrultusunda neler yapabiliriz bunları görüştük ve çözüm yollarını konuştuk.  Ayrıca son günlerde kuraklık ve az yağışlarla alakalı sıkıntı noktasında bu güne kadar bizlere sıkıntılı durumda olduğumuza dair bir bilgi gelmedi. Ancak herkesin bildiği gibi Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun' da da yağış miktarları az.  Ama bu hafta yağmur devam edecek diye bilgi var ve umuyoruz ki böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacağız. Yine Organize bölgesi konusunda da Çarşamba'ya yapılacak Organize sanayi bölgesinin Çarşamba'ya yapılıp yapılmamasına herkesin saygı göstermesi lazım. Herkesin görüşüne saygı duymak lazım. Ancak Çarşamba'da da Organize Sanayi Bölgesi kurulması adına adımlar atılmıştır.  Ama buraya bunu kuralımdan çok bu sanayi bölgesinin içini doldurup dolduramamak önemlidir. Bakın Bafra, Kavak ve Samsun Organize Sanayi Bölgeleri hala tam doluluk oranlarına ulaşamamıştır. Bu bölgeleri kurmak kadar buraların içini doldurup üretime geçirmekte çok önemlidir.  Bu konu bu boyutu ile de tartışılmalıdır ve somut olarak neyi nereye yapabiliriz bunları da konuşmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber