Vali Aksoy, Siyah Kuşak Taktı

Vali Aksoy, Siyah Kuşak Taktı
Devlet Su İşleri 7'inci Bölge Müdürlüğü spor salonunda judo eğitimi gören down sendromlu çocuklara 'sarı kuşak' töreni yapıldı

Devlet Su İşleri 7'inci Bölge Müdürlüğü spor salonunda judo eğitimi gören down sendromlu çocuklara 'sarı kuşak' töreni yapıldı. Törene,

Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy katıldı.

vali-aksoy,-siyah-kusak-takti1.jpg

SAMSEV tarafından projelendirilen 'Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu' çalışması kapsamında eğitim alan down sendromlu çocuklara 'sarı kuşak takma' töreni gerçekleştirildi. Proje kapsamında başarılı olan çocuklara Vali Aksoy tarafından kuşak takıldı.

Tören sırasında dört aydır judo eğitimi alan çocuklar, mindere çıkarak hünerlerini sergiledi.

Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmasında, “Dört aylık kısa bir zaman süresi içerisinde önemli değişimi burada hep beraber izledik. Özellikle bu genç arkadaşlarımız judo sporuyla yakından ilgilendiler ve bu anlamda önemli bir aşamayı kaydettiler. Ben bu projeyi gündemine alan SAM-SEV’e, burada çocuklarını bu organizasyona teslim eden ailelere çok teşekkür ediyorum. Burada sadece sporcuların eğitimi değil, aileleri ile birlikte bir arada oldukları dayanışma duygusunu daha farklı noktalara taşındığı bir organizasyonu da aynı zamanda gerçekleştiriyoruz. Ben görev alan bütün hocalarımıza, buraya çocuklarını gönderen ailelere tekrar teşekkür ediyorum. Bu gün bazı sporcularımıza yeni kuşaklarını takacağız. Onların bu başarılarının bir göstergesidir. Diğer sporcularımız da yine bu çalışmalarla devam edecekler. Hayırlı olmasını diliyorum. Down Sendromlu çocuklarımız da bu sporu yapabileceklerinin güzel bir örneğini burada ortaya koymuş oldular. Ben herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a milli sporcu Alparslan Ayan tarafından siyah kuşak takıldı. Vali Aksoy, eşi Hülya Aksoy ve beraberinde yer alan SAMSEV Başkanı Rüştü Araboğlu ile birlikte down sendromlu çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi. Törene ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz