Uzay tekniği Hastane UFO gibi...

Uzay tekniği Hastane UFO gibi...
Çarşamba ilçesinde 2011 yılının Ekim ayında temel atma töreni ile yapımına başlanan yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatı 8 ay sonra çalışmalar durmuş, geçtiğimiz aylarda yeniden ihale edilerek 250 yataklı olarak yapılacağı açıklanmıştı. Ancak geçen süre

Mevcut Çarşamba Devlet Hastanesi ortalama günlük 2 bin ila 2 bin 500 arası hastaya bakıyor. Hemen hemen her gün bu yoğunlukta olan hastane koridorlarında insanlar yürümekte bile güçlük çekiyor. İnşa edildiği dönemde günlük 600 ila 700 arası bir hasta yoğunluğunu kaldırabilecek şekilde yapılan hastane, şu anda 4 katı bir kapasite ile çalışıyor. Hastane yetkilileri mevcut hastane de geçici tadilatlarla hasta ve hasta yakınlarının içini rahatlatmaya çalışsalar da yetersiz kalması nedeni ile tepkiler gün geçtikçe artıyor.

2011 yılında İhaleyi alan yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre 2014 yılı geçtiğimiz Haziran ayında teslim edilmesi gereken yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında yaklaşık 3 yıldan bu yana bir çivi bile çakılmadı. Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili Ramazan ayında hastane ziyaretinde bilgi alan AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan'ın hastane inşaatının yeniden ihale edilerek yapımına başlanacağını açıklamasından sonra ki süreçte her hangi bir gelişme olmaması tepkilerin artmasına neden oluyor.

Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi, 40 dönüm alan üzerinde 33 bin metrekare kapalı alana inşa ediliyor. 32 milyon TL ihale bedeliyle yapımına başlanan 200 yataklı yeni hastane bodrum ve zemin katların haricinde 5 kattan oluşacağı açıklanmış ancak geçtiğimiz aylarda projede tadilatlar yapılarak 250 yataklı olarak yeniden düzenlenmişti. Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi tek ve çift kişilik odalardan oluşacak ve her odada duş ve tuvalet olacak. Bir sağlık kompleksinde olması gereken tüm bölüm ve araç-gereçlerin olacağı yeni hastane yapımının 3 yıl sürmesi bekleniyordu ancak hayal edilen hastane bir türlü tamamlanamadı. Bu da uzay tekniği denilen halk arasında ki salyangoz görünüm tabiri edilen inşaat için vatandaşlar, "UFO gibi bu inşaatta çalışmalar bir başladı göründü, bir durdu kayboldu. Yeni Hastanemizde bir yapılıyor bir duruyor. Hastalar da umutla bekliyor" şeklinde tepkiler göstermeye başladılar.  

Bafra ilçesi yeni Devlet Hastanesinin Çarşamba'dan önce yapılarak hizmete açılması da ilçede ki inşaatın durması ve kimsenin ilgilenmemesi nedeni ile tepkileri arttırıyor. Bu arada Özel Hastanelerin hizmete başlaması ile birlikte çoğu Uzman ve Doç, Doktorlar özel hastanelere gidince, hastane de yeterli doktor bulunmaması ayrı bir sıkıntı olduğu belirtiliyor. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin açılması ile birlikte yeni düzenleme de hastanelere ek sıkıntılar getirdi. Genel Sekreterlik İlçe Hastaneleri ile gerektiği gibi ilgilenmediği için bu ilçe hastaneleri adeta eski Sağlık Ocaklarını andırmaya başladı. Hani bir çağ atlamıştık, sıra beklemeyecektik. Sır beklemeye bile razıyız ama en azından işin ehli doktorlarla sağlık hizmeti verilsin. Bu durumda İlçe hastanelerinde hastalar adeta kaderine terk ediliyor. Acil yetkililerimiz önlem almalı" diyerek yeni hastane ve doktor ihtiyaçları için çalışmaların başlatılması gerektiğini dile getirmeye başlamaları gözlerden kaçmıyor.

HABER MERKEZİ

gfuk.jpg

syk.jpg

xulif.jpg

yk.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel