“Uydurma delillerle, zindanlarda çürüttünüz”

“Uydurma delillerle, zindanlarda çürüttünüz”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, “Bu ülkenin şerefli rektörlerini, şerefli askerlerini, gençlerini, gazetecilerini uydurma delillerle, sahte kanıtlarla hapse attılar, zindanlarda çürüttüler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, Samsun’un İlkadım ilçesindeki seçim merkezini gerçekleştirdi. Açılış öncesi partilere hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “12 yıldır Türkiye’de bırakın Türkiye’yi Samsun’un meydanlarında, ilçelerinde, sokaklarında ‘Türkiye bir yanlış dış politikanın esiri haline getirilerek, bir terör odağı haline getirilmek isteniyor’ dedik. Anlattık, çabaladık, çırpındık ama inandıramadık. Devran döndü. 12 Eylül referandumunda gücümüz yettiğince çırpındık. Şunu söyledik: ‘Hata yapmayın.’ El ele, kol kola girdiniz şimdi ‘paralel’, ‘çete’ diyorsunuz. Gün gelir ayağını bozduğunuz bu kantar ‘sizi de tartar’ dedik. Her şey çok güzeldi. Şimdi dediler, ‘düzmece, şahitler gizli, adil yargılanma hakkı yok, hakimler programlı, talimatlı’, ‘kuş uçtu kanat çırptı darbe olacak’ dediler. Gençler Gezi eylemlerinde sokağa çıktı. ‘Darbe yapıyorlar’ dediler. Normal olarak muhalefet hakkımızı kullandık. Yanlışları söyledik, ‘Bu muhalefet darbe çağrısı yapıyor’ dediler. Bu ülkenin şerefli rektörlerini, şerefli askerlerini, gençlerini, gazetecilerini uydurma delillerle, sahte kanıtlarla hapse attılar, zindanlarda çürüttüler” diye konuştu.

Türkiye’nin ulusal bütünlüğünün tehlike altında olduğunu ileri süren Koç, “Türkiye’nin bunların yanı sıra güvenliği Suriye politikası dolayısıyla tehlike altındadır” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz ve CHP’li İlkadım Belediye Başkan Adayı Vedat Yılmaz da birer konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz