Ülkü Ocaklarında hangi açıklama doğru!?

Ülkü Ocaklarında hangi açıklama doğru!?
Ülkü Ocaklarında hangi açıklama doğru!?

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü camianın ölümüne sevdiği ve uzun süreden beridir kanser tedavisi gören Ozan Arif'in (Arif Şirin) vefatı sonrası MHP ve Ülkü Ocakları Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanının sosyal medyadan yaptığı "Bu emri kabul edemem ahde vefa anlayışıma ters" ifadeleri ile istifası ortalığı karıştırmaya yetti. Akıllara takılan soru: "Hangi açıklama hür irade ile yapıldı ve hangisi doğru!?"

Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı, Ülkücü camianın sevilen ve dünyanın tanıdığı Ozan Arif'in vefatı zaten sıkıntılı olan Ülkücü ve Milliyetçi Hareket içini iyice karıştırmaya yetti de arttı bile. Eski Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Arıcı, Ozan Arif'in vefatı ve cenaze töreninin hemen öncesinde sosyal medya hesabından ülkücü camiayı karıştıran açıklamasını yaptı. Artıcı ilk istifa açıklamasında şunları dile getirdi. Arıcı, "Ülkü Ocakları Genel Merkezi  Ozan Arif’in cenazesine katılmama emri verilmiştir. Bu emre uymam şahsım adına ve ahde vefa adına mümkün değildir. Bu nedenle üç yıla yakındır yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Çarşamba ilçe başkanlığı görevime bugün itibariyle son vermiş bulunmaktayım. Bu süreçte yanımızda olan olamayan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Bu açıklama Ozan Arif'in cenaze töreni sırasında ve sonrasında MHP ve Ülkü Ocaklarında büyük sancıya ve sıkıntıya neden olurken Ülkü Ocakları İl Başkanı Aslan Kösef ilk açıklamanın şoku atlatır atlatmaz Arıcı'nın açıklamasını yalanladı. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkan Kösef, "Ülkü Ocaklarının dini bir vecibe olan cenaze namazına katılmamak gibi bir kararı yoktur, olması beklenemez. Şu süreçte ülkü ocakları ne yapılanları unutmuş ne kimsenin acısına saygısızlık etmiş, net şekilde sessiz kalmayı tercih etmiştir. Görevden alınışını ahlaksız bir şova çeviren meczup ve sapık şahsa inanlar, günlerdir haktan, hak yemekten bahsediyorlar. O ahlaksız bu dünyada, ona inananlar ruzı mahşerde haklarını alacaktır." şeklinde hakarete varan sert açıklaması ile gündem daha da gerildi.

Bu açıklamanın ardından Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığınca yapılan bir başka açıklamada ise şu ifadelere yer verildi. "Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanlığına Genel Başkanımız Sayın Dr. Sinan Ateş beyefendinin takdirleriyle İl başkanımız Aslan Kösef tarafından Sayın Gökhan Yaşar beyefendi atanmıştır. Gökhan Başkanımıza çıktığı bu yolda Allah kılıcını keskin eylesin, Çarşamba'da bulunan Milliyetçi-Ülkücü camiamıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verilirken kısa sürede ataması öğrenilen yeni Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanı Gökhan Yaşar ise, "Samsun Ülkü Ocak’ları İl Başkanı Sayın Aslan Kösef’in takdiriyle Çarşamba Ülkü Ocak’ları ilçe başkanlığına atanmış bulunmaktayım. Rabbim çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda yâr ve yardımcımız olsun" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada her üç açıklama da büyük bir tepki toplarken Gökhan Yaşar adına büyük destek gelmesine ve ülkücü camianın sevinmesine neden olurken bu defa eski istifasını sosyal medyadan duyuran İlhan Arıcının son açıklaması akılları tamamen karıştırdı. Sosyal medyada watsapp ve cep telefon konuşmalarına varıncaya kadar yayınlanan haberlerin ve Gökhan Yaşar'ın Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanlığına atanma haberlerinin kısa süre arkasından Arıcı başka bir açıklama ile herkesi adeta şoka sokarken baskıyla mı açıklama yaptı sorularını akıllara getirdi.

Eski Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı son açıklamasında ilk açıklamasını tamamen yalanlarken şu ifadelere yer verdi. Arıcı, "Saygı değer Ülkücü Hareket mensupları. 
Küçük yaşlarda girmiş olduğum Ülkücü hareketin hemen her kademesinde bugüne kadar şerefimle görev yapmış bulunmaktayım. Ozan Arif ŞİRİN in vefatı sonrası İlçe Ocak başkanları sayfamıza İl başkanlığımızca Genel merkezimizden geldiği iddia edilen talimat neticesinde talimata uyamayacağımdan makam işgal etmemin doğru olmayacağını düşünerek görevime bıraktım. Fakat daha sonra Genel merkezimizin böyle bir talimatı olmadığını İl başkanlığımızın kendi inisiyatifleriyle böyle bir şey yaptığını öğrenmiş bulunmaktayım. İlk seferde de yazdığım gibi hiçbir şekilde teşkilâtlarımızın bir zarar görmesini istemememe rağmen konu gün içerisinde teşkilâtımıza zarar verir bir duruma gelmiştir. Bu sebeple Sayın Genel Başkanımız Dr. Sinan ATEŞ beyefendi ve Ocak Genel Merkezimizden Özür Dilerim. Ancak daha düne kadar aynı ekmeği bölüştüğümüz ve kardeşlik hukukumuz olduğunu düşündüğüm İl başkanımız ve yöneticilerine şahsıma kullandıkları ifadeler sebebiyle hakkımı helal etmiyorum. Saygılarımla." şeklinde ki açıklaması şaşkınlık oluşturmasına neden oldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber