ÇELİK YENİ KÖPRÜ UCUZA MI GİTTİ!?

ÇELİK YENİ KÖPRÜ UCUZA MI GİTTİ!?
Çarşamba Belediyesi tarafından şehir merkezinde karayolu köprüsü ile tarihi köprü arasında Yeşilırmak üzerine yapılan Yeni Şehir Köprüsü açılışına hazırlanırken vatandaşlardan da dikkat çekmeye devam ediyor. En ilginç görüntü ise yeni köprüyü satan vatand

Çarşamba Belediyesi tarafından şehir merkezinde karayolu köprüsü ile tarihi köprü arasında Yeşilırmak üzerine yapılan Yeni çelik şehir köprüsü henüz açılmadan söylentileri ile dikkat çekiyor. Çarşamba ilçesinde Cumhuriyetin kurulması ile yapılan ilk ağaç köprüden sonra 192' li yıllarda yapılan ve halk arasında Tarihi Köprü olarak adlandırılan köprüden sonra ilçede ki köprü sayısının artması bir yandan sevindirirken diğer yandan da eleştirilerin dozunda sınır tanımıyor. Çarşamba'da ki Tarihi köprüden sonra 2008 -2009 yılında yapılarak araç trafiğine açılan ikinci şehir içi köprüsü olan köprüden sonra TOKİ Konutlarının yapımı ile Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba araç trafiğini rahatlatmak için yapılan TOKİ Köprüsü ile ilçe adeta köprü cenneti haline gelmişti.

Tarihi Köprü, Yeni Şehir köprüsü ve ardından TOKİ köprüsü ilçe merkezi araç ve yaya trafiği için yapılırken Karayolları tarafından yapılan Samsun Ordu Karayolu köprüsünden sonra ilçede geçen yıl başlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı için bağlantı yol çalışmalarının tamamlanmasına uğraşılan ve 20 milyon TL'yi aştığı iddia edilen tamamen çelikten yapılan  köprü vatandaşlardan yoğun ilgi alıyor. Yeni Çelik Köprünün ihalesini alarak yapımını üstlenen firma tarafından belediyenin anlaşma yaparak 20 yıllığına kiraladığı ve ücretli olacağı dedikoduları ilçede gündeme gelirken en  dikkat çeken olay ise ilçede yerel sanatçı olan Fahri Şov adı ile tanınan Fahri Aydın'ın çektiği video sosyal medyada gündeme düştü.

Yeni Çelik köprü girişine temsili olarak iki plastik sandalye koyarak köprü geçişi için vatandaşlara Köprüden geçiş bi liri diyerek Çarşamba şivesi ile temsilen ücret alması ve ardından köprüyü satması izleyenler tarafından ilgi ile izlenirken sosyal medya da rekor kırması dikkatlerden kaçmıyor. Fahri Aydın, köprü girişinde yaptığı satışta alıcıya yeni çelik köprüyü satarken mizahi alıcıya teslim ettiği köprü tapusu dikkat çekti. Köprü tapusunu alan alıcı daha sonra tapu denilen kağıt parçasının elektrik faturası olduğunu görmesi üzerine kovalamaya başlaması ile yeni çelik köprünün satışı mizahi videosu son buluyor.

 Yeni köprünün henüz hizmete açılmadan paralı geçiş ve gereksiz yatırım olarak adlandırılsa bile vatandaşlar  tarafından belediye ve yüklenici firma tarafından yapılan ışıklandırma,  çelik görünümü ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Önümüzde ki günlerde Yeni Çelik şehir köprüsüne verilecek isim ve aynı zamanda açılışı ile trafiğe katkısı geçişin ücretli mi ücretsiz mi olup olmayacağı merakları heyecanla bekleniyor.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber