"Ülkede Paralel Yapı’nın olduğuna inanmıyorum"

Ülkede Paralel Yapı’nın olduğuna inanmıyorum
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ziyaret ettiği Çarşamba İlçesi’nde Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'e çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu

'Düğüne katılmak için giderken uğradı'

Ordu' da bir düğün törenine katılmak için geldiği Çarşamba'da DSP İl Başkanı ve Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birlik Başkanı Dursun Güney'i birlik binasında ziyaret eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin yaklaşan Genel seçimler öncesinde ki durumlarını ve paralel yapı tartışmalarını, derin devlet söylemlerini, Federasyon ve Yarı Başkanlık sistemi hakkında ki düşüncelerini et ifadelerle açıkladı.

'Türkiye geçmişte ki gibi iki partili sistemle yönetilmek isteniyor'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti olarak 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlere hazırlık içinde olduklarını ifade etti. Konuşmasında Türker, Türkiye geçmişte iki partili sistemle yönetilmek istendiğini belirterek, “Geçmişte yapılan bu yanlışı son günlerde yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, devlet içinde ki yapılanmalarla devletin bürokratik yapısının artık adil olmayan bir yapıya neden olmuştu. Bu nedenle çok sesliliği teşvik etmek gerek. İfade özgürlüğü örgütlenerek kullanılmalı. Demokratik Sol Parti olarak bu inancımızı en başından bu yana koruyoruz. Önümüzde ki günlerde hemen hemen aday listelerimizin önemli bir kısmını belirleyeceğiz. Parti olarak hazırlanarak bekleyişe geçeceğiz. Bu bekleyiş genel olarak faaliyetlerimizin durması manasında değil, tam tersine burada ki ikinci ivmenin devreye gireceği ana kadar hazırlıklarımızı tamamlayacağız. 2015 Seçimlerine ciddi bir hazırlıkla girmeye, başarı sağlayacağımız konusunda umutlarımızı yüksek tutuyoruz” dedi.  
'Bütünşehir yasası tarım ve meraları yok eden bir yasa ve yanlış'
Bütün şehir Yasasını değerlendiren Masum Türker, “Bu yasa aslında tarımı yok eden, meraları yok eden, yeni rant kapıları açan bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Devletin burada gizli bir amacı var. İlerleyen zamanlarda bir eyalet sistemi kurabilmek. Bu gerçekleri dikkate alırsanız o zaman hem muhalefetinizi daha sağlıklı yapılır, hem de esas amaçların ne olduğunu bilinirse bir yol haritası çizilecektir. DSP olarak sanıyorum önümüzdeki seçim döneminde halk kendi ideolojisini belirleyecek. Halk eğer kendi yaklaşımını ortaya koyamazsa, o zaman kimlik siyaseti devreye girecektir. Kimlik siyaseti de insanları ayrıştırarak Türkiye’de bölünmelere yol açabilir” dedi.
' Türkiye’de şöyle bir gerçek var; ülke iyi yönetilmiyor'
İnsanların etnik siyasetinin yerine düşüncelerinin esas olduğu bir şekilin olması gerektiğini belirten Türker, “Türkiye yaşanılan seçimden sonra aslında yarı başkanlık sistemine geçmedi. Herhangi bir değişiklik yok. Ama belli ki Cumhurbaşkanı yasaların müsaade etmemesine rağmen eskiden yapmak istediklerini devam ettirmeye ve bu çalışmalarını sürdürmeyi düşünüyor. Fakat bu meselelerin bu kadar uzun boylu olacağını düşünmüyorum. Türkiye’de şöyle bir gerçek var; ülke iyi yönetilmiyor. Enflasyon yüzde 14 civarında seyrediyor. Bu hali göz önüne alarak bir an önce gereken çalışmaların yapılması gerekiyor..” şeklinde konuştu.
'Ülkede Paralel Yapı’nın olduğuna inanmıyorum'
Ülkede Paralel Yapı’nın olduğuna inanmadığını ifade eden DSP Genel Başkanı Türker, “Ülkede böyle bir yapılanmanın olmadığını düşünüyorum. Bu siyaset adına üretilmiş bir kavramdır. İnsanları ötekileştirmek için yapılan bir yaklaşımdır. Bu yapılan yanlıştır. Şuanda devletin kadrolarının yerine başka kadroların getirilmek istendiği biliniyor. Bu kadrolarda ki insanlar zamanında kimin imzaları ile atandı. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaları ile.  Sorun da yapılan bu değişime karşı çıkılmasıdır.  

Türker, DSP olarak 2015 seçimlerinde parlamentoya girecek kadar grup oluşturmayı hedeflediklerini, deneyimli kadrolarla siyaseti gerçekleştirmeye hazırlandıklarını belirterek partinin kriterlerini kabul eden bir anlayış sağlayacaklarını ifade etti.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN-Erol ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber