Ulaşım Sektörü Can Çekişiyor

Ulaşım Sektörü Can Çekişiyor
Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı isyan etti.

Akaryakıt zamları durdurulamıyor


Oda Başkanı Musa Bala, “Akaryakıt zamları geçen yıla göre %150 lik artış olurken Büyükşehir belediyesi tarafından tarifelerimize ancak %25’lik bir zam verilmiş bu zam da akaryakıt zamları karşısında eriyip gitti. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnaf ve sanatkarımız maddi bunalım içerisinde olup artık gelir gideri karşılayamamaktadır. Kimsenin göz göre göre zarar etmesi doğru değildir. Rusya –Ukrayna savaşı ve  dolarizasyon fırtınası,mazot hammadesi fiyatlarını tırmandırdı.” Dedi.

 

Ulaşım sektörü zarar ediyor

Başkan Musa Bala, “Tüm sektör girdi maliyetleri yüzünden zarar etmektedir.  Özellikle ulaşımda en büyük girdi maliyetinin oluşturan akaryakıt maliyetleri durdurulamadığı sürece kara ulaştırma sektörü diye bir sektör kalmayacak. Akaryakıt, Bakım –Onarım ,insan kaynakları , SGK ve diğer ödemeleri gözönüne aldığımızda işin içinden çıkılacak bir durum kalmamış oluyor. Her geçen gün zarar , zarar üstüne zarar edilmeye devam ediliyor.” Şeklinde konuştu.

 

Milli eğitim taşımasındaki  servisler mağdur

Başkan  Bala, “Temmuz ayı içerisinde yapılan taşıma  ihalelerine bakıldığında 6,35 tl den hesaplanan mazotun fiyatı  bugün  20 TL doğru gittiği ortadadır. Ek fiyat farkları hesaplanmaya başlandı, çok da mutlu edecek bir rakam ortaya çıkacağından fazla da umudumuz yok, önlem alınmazsa eğer , milli eğitim taşıması yapacak servisçi de bulamayacağız gibi görünüyor.” dedi.

 

Elimizi taşın altına koyduk


Bala, “Pandemi döneminde çalışmayan bir esnaf camiamız var, yarı yarıya yolcu taşıyan ayrı bir camiamız var. Pandeminden sonra kendimizi toplarız borçlarımızı öderiz düşüncemiz vardı ama maalesef içinde bulunduğumuz durum içler acısı önlem alınmazsa sektörümüz bitmeye başlamıştır.” İfadelerini kullandı.

 

Tekrar zam istedik

Açıklamalarının devamında Bala, “Büyükşehir belediyemizden ocak ayında almış olduğumuz %25 lik fiyat zammına ilave olarak yeniden bir zam talebi içerisine girdik,  görüşmeleri  yaptık , gündeme getirdik . Tüm yolcu taşımacılığı ve özel servis taşımacılığı yapan esnafımız için ilave bir zam talebimizi verdik önümüzdeki günlerde gündeme alınmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Esnaf kontak kapatma taraftarı


Sözlerine devam eden Başkan Bala , Esnaf zarar etmektense araçlarımızı kapatıp evimizin yanına çekme eğiliminde, her zaman kamu hizmetinin devamlılığı için sağ duyu göstermeye çalışıyoruz. Ama artık dayanacak gücümüz kalmadı.” dedi.

 

Devlet akaryakıt sorununu çözmeli

Başkan bala sözlerinin sonunda, “Yük ve yolcu taşımacılığı yapan , servis taşımacılığı yapan esnafı rahatlatmalıyız, aksi takdirde ne yük taşıyan , ne yolcu taşıyan ne de servis taşımacılığı yapacak birileri kalmayacak Bu konuda ciddi adımlar atılmalı ve bu sorun çözülmeli” diyerek tamamladı.

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber