TYP KURA ÇEKİLİŞİ TAMAMLANDI

TYP KURA ÇEKİLİŞİ TAMAMLANDI
İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TYP (Toplum Yararına Proje)kapsamında istihdamına ilişkin kura ile Çarşambadaki okullara çok sayıda temizlik, bakım-onarım  ve güvenlik görevlisi alımı yapıldı.

İş-Kur’un belli aralıklarla dönem dönem TYP kapsamında istihdam sağladığı kurumlardan biri de okullar oldu. Pandemi dönemine bağlı olarak okullardaki temizlik, bakım-onarım  ve güvenlik hizmetleri personel sayısında artışa gidildiği öğrenildi. Buna bağlı olarak okullarda çalıştırılmak üzere işçi alımına başlandı.Özellikle temizlik hizmetleri kısmında personel yetersizliği nedeniyle yeni işçi alımına ihtiyaç olduğu dile getirilirken oluşan bu açığın giderilmesinin amaçlandığı teyit edildi. Covid-19 virüsünün başlayan yeni eğitim öğretime yılına darbe vurmaması için hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler açısından zor olacakken yapılan bilgilendirmeler, önlemler ve alınan yeni personellerle bu sürecin vaka artışı yaşanmadan ve gençlere bu virüsün bulaşmasını önleyerek tedbirlerin arttırılmasının sağlandığı bilgisine ulaşıldı.

Çarşambadaki okullara personel alımı  için kura çekilişinin Çarşamba 2.Noter Başkanlığı huzurunda Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, ayrıca kuraya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevli memurlar ile İş-Kur İlçe Müdürü ve memurlarının katılımının sağlandığı gözlemlendi. Kura çekilişinde olması gereken vatandaşlar içeriye Pandemi dolayısıyla alınamadı. Görevliler ve içeriye alınan birkaç vatandaşın ateşine bakılıp aynı zamanda HES kodlarının sorgulandığı gözlerden kaçmazken katılan vatandaşların gözlemci sıfatıyla kuraya girdiği de alınan bilgiler arasına girdi.

img_7932.jpgimg_7935-001.jpgimg_7915.jpgimg_7926.jpg

Yeni işlerine kavuşan toplam sayı 108 kişi

Okullarda güvenlik personeli olarak çalışmak  için başvuru sayısının 132 bunlardan 16’sının asil ve 8 ‘inin yedek olduğu,temizlik bakım-onarım içinse 482 başvurudan 92 kişinin asil 46 kişinin ise yedek olarak kurada çekildiği bilgisine ulaşılırken kura sonuç listesi ise yarın itibaren açıklanacak.

Çarşambadaki okullara toplamda alınacak  güvenlik  görevlisi  asil kişi sayısı 16 kişi olup  temizlik ,bakım –onarım kısmında da yine asil kişi  sayısının ise 92 kişi olacağı öğrenildi.

HABER: Nurhan GÜZEL - Gülizar KELEŞ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber