Türksat 4A Uydusu vatandaşa Uymadı!...

Türksat 4A Uydusu vatandaşa Uymadı!...
Türksat 4A’ya geçen kanallarını ayarlayamayanlar; Elektronik tamircilerinin kapısında adeta kuyruk oluşturdu.

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlayacak olması sebebiyle televizyon ve radyo kanalları Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarıldı. Türksat uyduları üzerindeki TV kanal sayısı 500’ün üzerine çıkarken, otomatik güncelleme alamayan uydu sahibi birçok vatandaş sıkıntı yaşadı.

Çarşamba'da özellikle uydunun devreye girdiği 18 Eylül tarihinde vatandaşlar sabah kalktıklarında televizyonlarında hiç bir görüntü bulamayınca çözümü elektronikçilerde aradı. Soluğu elektronikçilerde alan vatandaşlar ilk günde işini yaptıranlar ucuz kurtuldu ama gecikenler için durum gittikçe daha da büyümeye başladı.

Çarşambada bulunan çok sayıda ki elektronikçiler iki günden bu yana iş yerlerinde sabaha kadar çalışarak müşterilerine yardımcı olmaya çalıştılar. Elektronikçilerden Uyar Elektronik sahibi Nihat Uyar, ilk gün den bu yana 500 üzerinde uydu cihazı geldi. Çok sıkıştık vatandaş mağdur oldu ama bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Dijital Elektronik tamircisi Ekrem Özkan ise sabaha kadar çalıştıklarını ve ilk günle birlikte 500 den fazla uydu cihazı geldiğini ve iş yerinde nefes alamaz hale geldiklerini belirtti. Aybudun Elektronik sahibi Necdet Aybudun ise uydu cihazlarını müşterilerini üzmeden en kısa sürede ayarlayarak geri iade etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Eski uydu cihazları çok sıkıntılı ama yenileri işi kolaylaştırıyor. Buna rağmen iki gün içinde en az 500 ü aşkın cihaz geldi ve hala gelmeye devam ediyor. Bu şekilde giderse bu hafta boyunca sürekli bunların ayarı ile uğraşacağız. Yeni uydu iyi, bu nedenle bizim de işlerimizde hareketlenme oldu ama bu kadar sıkıntı yaratacağını bizde tahmin etmiyorduk" dedi.

Elektronikçiler uydu ayarlarını 10 ila 20 TL ücret karşılığında ayar yaparken, vatandaşların bir gün bile televizyonsuz kalmaya tahammül edemediklerini dile getirmeleri dikkatlerden kaçmadı.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Kenan GÜN

fghjj.20140921153207.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber