GENÇARŞAMBA DEVLET HASTANESİNDE TATBİKAT...

GENÇARŞAMBA DEVLET HASTANESİNDE TATBİKAT...
DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI.

Samsun Çarşamba İlçe Devlet Hastanesinde UMKE'nin de katılımıyla gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Çarşamba Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında yaşananlar hastaneye gelen hastalar ve çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti. Yapılan tatbikat gereği Ladik İlçesinde meydana gelen deprem nedeni ile Çarşamba'da da hissedilmesinden kaynaklı Devlet Hastanesi binasının bir bölümünde hasar meydana geldi ve yangın çıktı. Yangında yaralananların ve dumandan etkilenenlerinde olduğu var sayılan tatbikata tüm personel büyük titizlikle başladı. Bu arada yine tatbikat senaryosuna göre aynı saatlerde Kavakdibi mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 30 a yakın yaralı aynı anda Çarşamba Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Tatbikat gereği hasar gören hastane bölümüne itfaiye merdivenle girerek içeride dumandan etkilenen ve yaralananları yangın ve itfaiye merdivenleri ile aşağıya indirerek kurulan seyyar hastane çadırında tedavi altına alındılar. Bu arada trafik kazasında da yaralananlar tedavi altına alındı. Hastane bahçesi ve içerisinde ki tatbikat adeta gerçeği aratmadı.

Tatbikat sonrası Hastane Müdürü Şerafettin Kara, "Hastanemizde deprem ve yangın tatbikatını başarı ile gerçekleştirdik. Hem trafik kazası hem de yangın aynı anda olunca ortalığın karşımasına rağmen kurulan çadır hastanemizde de yarlılara ilk müdahale yapıldı. UMKE de tatbikatımızda bize büyük yardım ve destek verdi. Emeği geçen herkes teşekkür ediyor, böylesi gerçek olayı yaradan hiç bir zaman göstermesin dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber