Türk Kafilesinin En Gençleri Bakü 2015’den Umutlu

Türk Kafilesinin En Gençleri Bakü 2015’den Umutlu
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden 1. Avrupa Oyunları’nda Türk kafilesinin en gençlerinin de heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Oyunların ilk günlerinde kazanılan madalyalarla umutlanan genç sporcuların ortak hedefi de Türkiye’ye madalya ile dönmek.

AĞABEYİNDEN GÖRDÜ KULE ATLAMACI OLDU

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi Kıvanç Gür, atlama branşında Türkiye'yi temsil edecek. 5 yaşında annesinin teşvikiyle yüzmeye başlayan Gür, “7 yıl boyunca yüzme sporu ile uğraştım. Ben yüzücüyken, ağabeyim atlama sporu ile uğraşıyordu. Ağabeyimden gördükten sonra bende denemek istedim ve atlamada kalmaya karar verdim. Çünkü atlama yaparken havada geçirdiğim 1 veya 2 saniye bana inanılmaz zevk veriyor” diye konuştu.

 

SAMSUN’DAN AVRUPA’YA AÇILDI

Gür, Samsunlu olmasından dolayı da iyi bir yüzücü olduğunu ifade ederek, “Türkiye deki tek kapalı atlama havuzu Samsun’da olduğu için çok şanslıyım. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı gelişmeme katkı sağlayan etkenlerden birisi de budur” dedi.

Hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyleyen Kıvanç Gür, “Bu tarz büyük bir organizasyona ilk defa katılıyorum, bundan dolayı çok heyecanlıyım. Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz, orada yapılıyor olmasından dolayı çok mutluyum fakat oyunların ev sahipliğini Türkiye’nin yapmasını da çok isterdim, bizim için çok büyük moral olurdu” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor