TÜGİK GENEL BAŞKANI: “İŞSİZLİĞİN OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

TÜGİK GENEL BAŞKANI: “İŞSİZLİĞİN OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye’de işsizliğin olduğuna inanmadığını söyledi

Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu (KARGİF), 3. dönem 1. olağan yönetim kurulu toplantısını Samsun’da yaptı. North Point Hotel’de düzenlenen toplantıya Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK Genel Sekreteri Demokan Eren, KARGİF Başkanı Levent Özden ve Karadeniz’deki Genç İşadamları Dernek Başkanları katıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan KARGİF Başkanı Levent Özden, “Bir ülkenin geleceği, eğer o ülkenin gençleri ise, bir ülke güçlü yarınlara eğer genç girişimci işadamlarının lokomotifliğinde ulaşacak ise, Türkiye’nin geleceği TÜGİK çatısı altındaki Türkiye’nin genç işadamlarınındır. Bölgemizin, Karadeniz’in geleceği, Karadeniz Genç İşadamlarının yani KARGİF’in teminatı altındadır. Karadeniz’in teminatı biziz. Karadeniz’de iddialıyız. Karadeniz’de bir şeyleri değiştirmek istiyoruz. Bu söylemlerin her tarafa çekilebilir. Ancak bunun altında herhangi bir siyasi söylem yoktur. Karadeniz’in nezih, yaşanabilir bir gelişim yaşamasını istiyoruz” dedi.
Türkiye’de işsizliğin olduğuna inanmadığını belirten TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Çok önemli iki ismi bünyemizde barındırıyoruz. Bunlar ‘genç’ ve ‘işadamı.’ Gençlik son derece önemli. Çünkü gençlerde enerji var, azim var, hırs var; ülkemizin geleceğine yönelik bir takım istekleri var. Bu isteklerden en önemlisi de güçlü ekonomisiyle, eğitimiyle, sanatıyla, sosyalliğiyle çok güçlü bir Türkiye, söz sahibi olan bir Türkiye’dir. Bizim en önemli ismimizde bulunan kelimemiz aslında ‘Türkiye’dir. Türkiye’yi kucaklayan, amacı sadece Türkiye olan, Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, ülke ekonomileri içersinde hak ettiği sıralamayı sağlamış ve yeni nesli ile geleceği teminatı altına almış bir Türkiye’dir. Türkiye 2023 vizyonunu belirledi. Her ilin, her bölgenin, her federasyonun ve bu federasyona bağlı derneklerin bu yol haritasında görevleri vardır. Bu görevlerden en önemlisi sağlayacağımız katma değer ve istihdam ile ekonomiye katkıda bulunmaktır. İşsizlik denilen ama olduğuna inanmadığım bu işsizliğe çalışmalar yapmaktır. İşsizliğin olduğuna inanmıyorum. Bir takım veriler ve TÜİK araştırmalarına baktığınızda işsizlik ‘şu oranlarda seyretti, şu oranlara indi’ gibi bir takım rakamlar var. İşin temeline baktığımızda mesleksizlik ve işin değiştirilmesi taleplerinin olduğunu görüyoruz. Bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi bu işsizlik rakamlarını açıklamak değil, işsizlik rakamları altında toplanan bu genç nüfusun seveceği işleri yapacak eğitim ve bilgiye sahip olmalarını sağlayacak alt yapılarının oluşturulmasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi