Trafiği düzene girmiş bir ilçe hayalim...

Trafiği düzene girmiş bir ilçe hayalim...
Trafiği düzene girmiş bir ilçe hayalim...

Merhaba...

Bu hafta bir nebzecikte olsa ilçemizde ki trafik sorununa değinmek istiyorum. Gördüğüm kadarı ile ilçemizin geneli otopark olmuş. Otoparklar haricinde nereye bakarsanız bakın onlarca araba. Caddeler, kaldırımlar, boş alanlar araçlarla dolu...

Çarşamba'mız da o kadar düzensiz bir trafik yoğunluğu var ki; yollarda yürümek imkansız. Bunun nedenleri acaba Otopark yetersizliği, otopark ücretinden veya insanların otoparka kadar gitme üşengeçliğinden midir çözemiyorum...

Bir ilçede bu kadar aracın oluşu çok şaşırtıcı değil mi? Trafikte ki bu duruma kesin bir çözüm bulunmalıdır.

Gördüğüm kadarı ile yayalar özellikle engelliler, genç, yaşlı, anneler, bebek araçları  ve aileleri ile yollarda yürümek zorunda kalanlar bu araç yoğunluğu ve düzensiz trafik yüzünden yollarda yürümeye zorlanıyorlar. Çünkü kaldırımlarda yürümek imkansız.

Nedenlerine bakacak olursanız; Esnaflarımız ürününün yarısını dışarıya taşımış kaldırımları işgal etmiş,   yetmemiş eşyaların yanında kendisi ve dostları oturmuşlar koyu sohbette.

Yetmemiş üstüne araçlar sağlı- sollu yollara, kaldırımlara park etmiş. Biz yayalara yürümek için neresi  kalıyor?

Elbette ki riski göze alarak yolun ortasından yürümek...

Evet bu büyük bir risk ve elbette ki bu riski bile bile ve mecburen yolun ortasından araçların trafik akışının olduğu alanlardan yürümek zorunda bırakılıyoruz.

Peki, bir araç gelip bir yayaya yolda çarpsa suçlusu kim olacak?

Tabi ki de bu durumda yolda yürüyen Yaya'da...

Hadi bunları geçtim. Allah korusun bir yerde bir yangın çıksa ya da acil bir durum olsa ambulansın geçeceği, itfaiyenin müdahale etmek için ilerleyeceği yol olmaması nedeni ile çok zorlanacağını düşünüyorum.

Kısacası; İlçemiz çok güzel. Bu trafik karmaşasında ki otopark sorunu, esnafların kaldırımları işgal etmeleri hiç hoş değil. İlçemize bu görüntüler aslında hiç ama hiç yakışmıyor.

Boş kaldırımlarda bebek arabaları ile giden anneler, tekerlekli sandalyeleri ile engelliler kaldırımlardan inmek için önüne park eden aracın kalkmasını beklemekten, engellilerin rahat yürüyecekleri kaldırımların olmaması nedeni ile bu engellilerimizin de evlerinde hapis olup kalmasından başka şansları yok...

Oysa düzenli, tertipli ve modern memleketlerin imarında, yaşam alanlarında bırakılan boş alanlar küçükte olsa çocuk parkları, yaşlıların yazları evine yakın bir park olsa ve insanlar dostları ile sohbet edebilse ne güzel olur!.

Kaldırımları temizlenmiş esnafın ürünü işyerinin içinde, kaldırımlarda araç olmayan göze ve ilçenin görseline yakışan bir düzen olması hoş olmaz mı?

Ben işin özüne bir kadın gözüyle, bir anne yüreği ve engelli düşüncesi ile olaylara bakıyorum.

Bu noktada hep dediğim gibi; İlçemizi ve insanlarımızı çok seviyorum.

Bu sevgiye layık olması gerektiğini düşündüğüm bu ilçe halkının, engellisi, yaşlı, genç, düzenli, esnafının kaldırımları araçları ve malzemeleri ile işgal etmediği bir konuma getirilmesi adına artık yetkililerin bir an önce önlem almalarını ve çalışmalarını acil yapmalarını bekliyorum. 

Saygılarımla...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber