TOKİ’de işler yolunda

TOKİ’de işler yolunda
Samsun’da meydana gelen sel felaketinin ardından tartışmaya açıklan TOKİ konutlarının güvenliği konusu başta TOKİ sakinleri olmak üzere birçok vatandaş tarafından merak edilen bir konu haline gelmişti.

 

Haber Expres Gazetesi olarak sel felaketinin ardından gazetemize haber olarak taşıdığımız Çarşamba TOKİ konutları sonrasında ulusal medyada da yer almıştı. Birçok televizyon kanalının özellikle çekim yaptığı Çarşamba TOKİ konutları tartışmalarında merkezi haline geldi.

Çarşamba TOKİ yönetimi sorun yok diyor

Dün Çarşamba TOKİ yönetimi ile konu üzerine görüşmede bulunduk. Çarşamba TOKİ Konutları Müdürü Haluk Reis gazetemize yaptığı açıklamalarla TOKİ konutlarının Mevcut durumunu değerlendirdi. Reis Açıklamalarında, “Çarşamba TOKİ Konutları 678 dairede toplamda 2 bin kişinin üzerinde bir nüfusa sahip büyük bir yerleşim alanı. Konutlarımızda Toplamda 10 adet kapıcı dairesi bulunuyor. 13 Çalışanın hizmet verdiği Kapıcı dairelerimizde aileleri ile birlikte toplam 30-35 kişi yaşamakta” dedi.

Reis açıklamalarının devamında, “Geçtiğimiz hafta Çarşamba Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından TOKİ konutları memleketin gündemine taşındı. Çarşamba TOKİ konutları da gerek ulusal medya gerekse de sizler tarafından çeşitli haberlerle işlendi. Biz Samsun’da yaşanan olaydan önce daha ortada böyle bir söz konusu bile değilken. Kendi çalışanlarımıza Meteorolojinin yaptığı uyarılar doğrultusunda Bodrum katlardan üst dairelere geçebileceklerini kendilerine bildirdik. Yalnız onlar sitelerine güvendikleri için bu önerimizi geri çevirdiler. Sitemizin genel hatları ile bu tip durumlara karşı alt yapısı iyi durumda. Geçtiğimiz hafta yağan yağmurda evet bodrum katlarımıza su gittiği doğrudur ama bu yağmurun şiddetini de değerlendirdiğimizde 3-4 parmak seviyesini geçmemiştir. Binalarımız su tahliye kanalları son derece iyi durumda. Binalarımız ilk yapıldığı sırada bu konuda bazı sorunlarımız vardı ama bunları da zaman içinde çözdük. Bu binalar yapılalı neredeyse 3 yıl oluyor. Allah’a şükür bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadık. Ama sonuçta Allah’ın takdiri, çok büyük bir felaket durumunda sitemizin su tahliye sistemlerinin de yapacak bir şeyi olmaya bilir” diyerek sözlerine son verdi.

Samsun’da meydana gelen sel felaketinin ardında Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarında kapıcılık görevi nedeni ile bodrum katlarında vatandaşların evlerine su girmesi sonucu Konutlarda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çarşamba TOKİ Konutlarında bulunan Kapıcı dairelerin de kapıcıların sakin bekleyişi devam ediyor. Çarşamba TOKİ’de görevli Arif Atasoy bodrum katta bulunan evinin kapılarını gazetemize açarak, yaşam alanları konusunda bilgiler verdi. Atasoy, “ Samsun’da üzücü bir olay meydana geldi. Bu olayın ardından bizler biraz daha tartışılmaya başladık. Şu an için Çarşamba TOKİ konutlarında sel, su baskını gibi bir durum söz konusu değil. Zaten site yönetimimiz bu konuda bizlerle görüşüp daha öncesinden önlem olarak bizlerin üst katlardaki dairelere çıkabileceğimiz bildirmişlerdi. TOKİ başkanımız Mevzuatın değişeceğini ve bizlerin de zemin katlara taşınacağı bilgisini verdi. Umarız bir an evvel hayata geçer” dedi.

Evde 2 çocuğu ve eşi ile birlikte kaldığını belirten Atasoy bu konuda ailemde de bir endişe söz konusu değil diyerek TOKİ konutlarının güvenli olduğunu dile getirdi.

Hesaplamalar hatalı mı?

TOKİ sakinleri binalardaki su tahliye kanallarında hata olduğunu düşünüyor, bu konuda açıklama yapan TOKi sakinleri, “Yapılan konutların yapımı itibari ile bölgenin özelliklerinin gözetilerek yapıldığı bilinen bir gerçek. TOKİ konutlarıyla alakalı kiminle görüşsek bu konuda bizlere söylenen şu oluyor, “Yağmur çok şiddetliydi bundan kaynaklı su basmalar suyu taşıyamadı”. Bölgenin iklimsel koşulları ve yapış miktarları konusunda araştırma yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaşanacak bütün olumsuzluklara göre çeşitli açıklamalarda buluyor. Özellikle bölgelerle alakalı mevsimsel olarak bu yıla kadar olmuş olan en yüksek yağış miktarları konusunda açıklama yapan MGM bu konudaki uyarısı da şu şekilde oluyor, “Eğer o bölgede bu yıla kadar maksimum 50mm yağış görüldüyse yapılacak olan binaların su tahliye kanallarının da buna göre yapılması gerekiyor. Bundan kaynaklı kimse yağmur şiddetliydi bundan dolayı oldu bahanesinin altına sığınmasın” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber