Ticari araç muayeneleri 6 aya indiriliyor

Ticari araç muayeneleri 6 aya indiriliyor
Ticari Araçların Muayene sürelerinin 6 aya indirilmesi ile ilgili Komisyon çalışmalarına Şoförler Odası ve şoförler, tepki göstermeye hazırlanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünün Komisyonlarında görüşülmeye başlandığı öğrenilen "Ticari araçların Muayene sürelerinin 6 aya indirilmesi" ile ilgili komisyon çalışmalarına, Şoförler Odaları ve şoför esnafları tepki gösterdi. Konunun duyulması ile birlikte Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve yönetimi, Ticari araç muayenelerinin 6 aya indirilmesi ile ilgili komisyonlarda çalışmaların başlatıldığını duymamız üzerine konuya esnaf iradesini katabilmemiz ve çalışmaya ortak olabilmemiz, bu uygulamanın geçmesi durumunda yurt genelinde çalışan tüm ticari taşımacılık yapan esnafın zor da kalacağını bilinmesi gerekmekte olmasından dolayı tepkimizi göstereceğiz" dedi.

 

Başkan Bala, "Komisyonda görüşülmekte olan Ticari araç muayenelerinin 6 aya indirilmesi halinde esnaflarımızın aşırı şekilde mağdur olacağını Milletvekillerimize, İlgili bakanlıklarda ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze çekincelerimizi bildirebilmemiz açısından, odamızda uygulamadan mağdur olacağımızı gösteren bildirinin esnaflarımıza anlatılmak sureti ile tüm esnaflarımız tarafından bildiri imzalanarak gerekli makamlara göndermeyi düşünüyoruz. Komisyonda görüşülmekte olan kararın yanlışlığı ve esnafların mağduriyetlerini bu makamlara ileterek uygulamadan vazgeçilmesini sağlamalıyız. Aksi takdirde ticari araç sahipleri 6 ayda bir muayene ile bu günkü durumundan daha da kötü duruma gelecektir. Bu vesileyle tüm esnafımızı çalışmanın durdurulması adına vereceğimiz mücadeleye gerekli hassasiyeti göstererek uygulamadan vazgeçilene kadar tepkimizi sürdürmek adına yolumuzda kararlılıkla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN

soforler.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber