Yanal: 'İstediğimiz ritmi yakalayamadık'

Yanal: İstediğimiz ritmi yakalayamadık
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, önlerindeki maçları kazanarak lige devam etmek istediklerini ifade ederek, 'Bugün oyunun başından itibaren bir türlü istediğimiz ritmi yakalayamadık' dedi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Konya’da Trabzonspor ile oynadığı derbi maçı 3-0 kazanarak, liderliğini korudu. 

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, harika bir atmosferde maç oynadıklarını söyleyerek, “Taraftarımız da bize bu akşam inanılmaz bir destek verdi. Onların desteğiyle çok iyi bir performans ile karşılık verdik. Gerçekten iyi oyun çıkardık. Oyunun her yönünde çok iyi işler yaptık. Toplu oyunda topsuz oyunda ve her şeyi doğru yaptık. Sonuç değişebilir bazen şans faktörü çok ciddi rol oynar. Ama böyle bir oyun ortaya koyduğunuz da her zaman memnun kalırsınız. Takım halinde gerçekten çok iyi bir iş çıkardık. Birçok pozisyon yakaladık. Daha da farklı olabilirdi. Şunu da unutmamak lazım böyle bir performansı son dönemde iyi bir form yakalamış ve özgüveni yükselmiş bir takıma gösterdik” dedi.

Bilic, geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen bebeği hakkında yapılan yorum üzerine, “Benim için harika bir hafta sonu oldu. Rüya gibiydi. Tabii ki de ikisini de kıyaslayamazsınız. Futbol benim için çok önemli. Bu benim işim. Çocuk işi de ömre bedel bir şey” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, önlerindeki maçları kazanarak lige devam etmek istediklerini ifade ederek, "Bugün oyunun başından itibaren bir türlü istediğimiz ritmi yakalayamadık. İlerleyen dakikalarda da bunu toparlayamadığımız bir oyun oynadık. Açıkçası ben ve oyuncular bunu beklemiyorduk. İlk golü bireysel hatadan yedik. İkinci yediğimiz golden sonra oyunun ritmini yakalayacak zaman dilimiz çok fazlaydı. Fakat bir türlü oyunu geriye döndüremedik. Üçüncü golde ikinci golün bir benzeriydi. Beşiktaş’ın uyguladığı baskılardan çıkıp rahat bir oyun oynamak yerine biz de kötü oynadık. Bir takım şeyler var. Bunlar önemli. Maçı rakiple yapıyoruz. Asla başka unsuları gözetmeden oynamak gerekiyor.

Hakem faktörü bir tarafta durmalı ve oyuna konsantre olmalıyız. Ne olursa olsun verilen kararları yorumlamak ve bu kararlar üzerine oynamak bizi oyun konsantrasyonundan uzaklaştırdı. Devre arasında bunu konuşsak da toparlayamadık. Böyle ritim bozukluğunu yaşamamalıyız. Bu şekilde pahalıya mal oluyor. Bir avantajımız vardı. Rakiplerimize karşı deplasmanda kazandığımız maçlar vardı. Artık rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Kazanarak gitmeliyiz. Bugün maçı döndürme şansı hep vardı ama dediğim gibi bir türlü ritim yakalayamadık. Bir daha böyle bir müsabakanın oynamamanın yoluna bakacağız” dedi.

Yan hakem hakkında sorulan bir soru üzerine Yanal, “Oyunda hakem gerçekten hata yapmış olabilir. Faulü vermemiş olabilir. Ama ben kendimize bakıyorum. Biz bunlara bakmayıp oyuna dönmek zorundayız. Oyuna devam etmek zorundayız. Bu türlü bir mazereti oyuncularım ve ben kabul etmemeliyiz. Biz hep alınan kararlara takılı kaldık. Bizim verilen kararlara olan yorumumuzu oyunu bırak verdik. Böyle bir tepki gösteremeyiz. Bizim böyle bir lüksümüz yok” cevabını verdi.

Beşiktaş’ı tebrik eden Ersun Yanal, maçta sakatlık geçiren Mustafa Pektemek’e geçmiş olsun dileyerek sözlerini noktaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir