Teşekkürler Şeker-İş

Teşekkürler Şeker-İş
Aralarında Çarşamba Şeker Fabrikasının da bulunduğu B ve C portföyde ki fabrikaların satışı Özelleştirme idaresinin iptali ile tamamladı. İhaleyi ve özelleştirme sürecine Başbakanın imza koymaması ile sonuçlanan karar ile İlçenin en büyük sanayi kuruluşu

 

Aralarında Çarşamba Şeker'in de bulunduğu Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 10 fabrika, yapılan açık artırma ile satılması sonrasında Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 'portföy C'de yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın yapılan satış ihalesini Akcan Group 656 milyon dolar ile kazanmıştı.

Satışlar sonrasında Çarşamba Şeker-İş Sendikası Başkanı Sinan Türe gazetemize yaptığı açıklamasında, “Danıştay 13. Dairesi'nin 2009 yılında verdiği bir karar olduğunu ve C grubunda bulunan Turhal, Yozgat, Kırşehir, Çorum, Çarşamba ve Kastamonu şeker fabrikaları ihalesi yapılmış ancak Danıştay 13. Dairesi 'hukuka aykırılık' bularak iptal etmiştir. İptal kararında, özelleştirmeden sonra 5 yıl üretimin devam etmemesi ve kamu yararını sağlayacak herhangi bir düzenleme olmamasını göstermiştir. Buna karşın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB) yeni bir düzenleme yapmadan ve hükümeti de yanıltarak keyfi bir kararla tekrar bir ihale açmıştır" iddiasında bulunmuştu.

Bu satış ve açıklamalar sonrasında devam eden çalışmalarda satışın ardından Şeker-İş Sendikası bu sürecin başlaması ile birlikte mahkemelere dava açarak ihalenin hatalı olduğunu belirtmiş ve son söz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ a kaldığı  onun imzalamaması durumunda da ihalenin geçersiz olacağı açıklanmıştı. Bu bekleyiş sonunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığından önce ki gün Şeker – İş Sendikası Genel Başkanlığına müjdeli haber geldi.

Gelen müjdeli haber şöyle; Özelleştirme Yüksek Kurulunca:

Kurulumuzun 12/08/2008 tarih 2008/50 sayılı kararı ile özelleştirme programına alınan ve ilgili diğer kararlar çerçevesinde özelleştirme çalışmaları sürdürülen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ‘ye ait Portföy B: Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan şeker fabrikaları ile Portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının portföy grubu halinde ‘’satış’’ yöntemi  ‘’varlık satışı’’ şeklinde ve ‘’Pazarlık’’ usulü uygulanarak özelleştirmesine ilişkin olarak. 14/09/2011 tarihinden itibaren ilanları yayımlanan ve 29/11/2011 tarihinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlanmış olan ihalelerin iptal edilmesine karar verilmiştir”.

Gelen bu haber sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Çarşamba Şeker-İş Sendikası Başkanı Sinan Türe, “Aylardır bu ihalenin hatalı olduğunu belirtmiş ve tepkimizi koymuştuk. Konu adli makamlarca da izlenirken son karar Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a bırakılmıştı. Başbakanımız bu konuyu iyice araştırdıktan sonra özelleştirmeye imza atmayarak içinde Çarşamba Şeker Fabrikasının da bulunduğu tüm B ve C grubu portföyünde ki Şeker Fabrikalarının ihalesini iptal edilmesine ve özelleştirmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Bu noktada duyarlılığı ve Şeker çalışanı binlerce insanımızı sevindirdiği için teşekkür ediyoruz” diyerek şöyle devam etti.

Başbakanımıza teşekkür ederken özellikle Samsun Milletvekillerimize ise sitemimiz var diyen Türe, “Bütün bu süreçte tüm Milletvekillerimize konu hakkında detaylı bilgiler verdik ve destek istedik. Ama Milletvekillerimiz Başbakan kadar bu konuya duyarlılık göstermeyerek başta Çarşamba Şeker Fabrikası ve çalışanlarını kaderine terk etmişlerdir. Biz kendilerini bu duyarsız davranışları nedeni ile hiç te teşekkür edebilecek bir durum göremiyor aksine üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuşarak şöyle devam etti.

Gelişmeler süresinde Şeker çalışanları adına gece gündüz demeden mücadele eden Türkiye Şeker—İş Sendikaları Genel Başkanımız İsa Gök’ e bu özverili çalışmaları ve özverisi nedeni ile teşekkür ederiz diyen Türe, “Ayrıca içinde Çarşamba Şeker Fabrikasının da bulunduğu özelleştirme süresince bizleri hem haberleri ile hem de yorumları ve destekleri ile hiç yalnız bırakmayan bizim bu yolda sesimiz olan Haber Expres Gazetesi Yönetimine de teşekkür ediyoruz. İlçemizin tek sanayi kuruluşu olan ve en büyük geliri ile işçi istihdamı sağlayan Şeker Fabrikamızın satışının yanlış olduğunu belirtmemizde bizleri hiçbir gün yalnız bırakmayan böylesi bir özelleştirme süresince bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı.  

seker-fabrikasi-(1).jpg

HABER-FOTO: Serkan Karahan 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber