‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’

‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’
Önceki gün Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı patlamada hayatını kaybeden 95 kişinin ardından Türkiye yasa büründü.

Yaşanan sivil katliamında ihmal olduğu iddia edilirken, konuyla ilgili birçok iddia da ortaya atılıyor.


Ankara’da yaşanılan alçakça saldırının ardından, ülkenin zirvesi yaklaşan seçim öncesi alarma geçti. Olayla ilgili yapılan açıklamada, 95 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilirken, 246 vatandaşın da yaralandığı belirtildi. Yaşanan saldırı sonrası Samsun’lu milletvekilleri yaptıkları yazılı açıklamalarda terörü lanetlediler.

Yaşanan bombalı saldırı sonrası tüm programlarını iptal eden Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamasında terörü lanetledi. Bakan Kılıç, “Milletimizin başı sağ olsun. Bu terör saldırısını gerçekleştiren hainleri en şiddetli şekilde lanetliyorum. Şu an Başbakanımız Ankara’da güvenlik toplantısı yapıyor. Güvenlik toplantısı sonrasında açıklama yapılacaktır. Cumhurbaşkanımız zaten açıklamasını yapmıştır. Ülkemizdeki birliğin, kardeşliğin hedef alındığı, huzurun hedef alındığı bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Ben inanıyorum ki birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz bunu aşmamıza yardımcı olacaktır. Bu tip olayların tekrar yaşanmaması için gerekli her türlü çalışmalar yapılacaktır. Tabi faillerin kim olduğuyla ilgili emniyetimizin de çalışması var. En kısa sürede adalete teslim edileceklerdir diye düşünüyorum. Tekrar vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Sinop’taydık ama şuan tüm programlarımızı iptal etmiş durumdayız. Rabbim bu acıları bize tekrar yaşatmasın” dedi.

Yine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’te iddialı açıklamalarda bulundu. Milletvekili Zeybek, ‘Bu eylemi İŞİD, PKK ve İstihbarat servislerinin kullandığı terör örgütleri yapmıştır’ dedi. Parti binasında yaptığı açıklamada Kemal Zeybek, “Gözyaşından beslenerek siyaset yapanları kınadığını söyleyen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Bu eylemi yapanlar ve yaptıranlar alçaklıktan öte insan değillerdir. Şu anda Türkiye’de gelişen siyasetin, Doğu ve Güneydoğu’da barış ve kardeşliğin sağlanmasında sağ veya sol ideolojiye sahip insanlar bu savaşın durdurulmasını istiyorlar. Ankara’da yaşanan bu eylemi İŞİD, PKK ve istihbarat servislerinin kullandığı terör örgütleri yapmıştır” dedi.

ÜLKEMİZDE BÜYÜK ZAAFİYET VAR"

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ülkede büyük bir asayiş ve istihbarat zaafiyetinin bulunduğunu belirterek, “Bu tür eylemler ülkemizi bölmek isteyen hainler ve ülkemiz üzerinde menfaatleri olan dış güçlerin hesabına gelmekte ve terör oyununu ülkemiz üzerinde oynamaktadırlar. Türk milleti olarak bu oyuna asla gelmeyeceğiz ve bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Yaptığımız tüm mücadele bunun için. Ülkemizde maalesef çok büyük asayiş ve istihbarat zafiyeti var. Yabancı istihbarat birimleri ülkemizde cirit atıyor, Güneydoğu Anadolu'da polisimiz kapısından dışarı çıkamazken Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde eylemler ve bombalama olayları yaşanmaktadır. Bugüne emniyete ve askere sahip çıkmayan 13 yıllık iktidar partisi ise bayrak üzerinden siyaset yapıyor. Nerede o sahip çıktığınız istihbarat teşkilatı, ne iş yapıyorlar. PKK hükümeti kandırdı, cemaat hükümeti kandırdı. Şimdi sırada bu hükümeti kim kandıracak? ABD'mi, Rusya'mı? Bu parti 13 yıldır iktidarda. Ülkemizin geleceği için milliyetçi kadrolara ihtiyacı var. Yani Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyacı var." dedi.

‘teroru-lanetliyoruz’.jpg

 MHP’li vekil Hüseyin Edis’te saldırı hakkında açıklamarda bulundu. MHP Milletvekili Hüseyin Edis, “Herkesi duyarlı olmaya, sağduyulu olmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Seçimlere 20 gün kala böyle bir acının yaşanması manidardır. Kalbimiz Ankara’da şu an. Bu baskının 1 Kasım seçimlerine engel olmasına da izin verilmeyecek. Seçimlerin olması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Herkes sağduyulu olsun. Türkiye’nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye’yi karıştırmaya çalışan ellere karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hiçbir gerekçe ve sorun, sivilleri hedef almayı haklı gösteremez. O nedenle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı olay bizleri derinden sarsmış ve üzmüştür. Öncelikle saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." Şeklinde konuştu.

2 SAMSUNLU YARALANDI!

Ankara'da ki bombalı saldırıda yaralanan Samsunluların isimleri belli oldu. Ankara'da ki Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine giden Samsunlu iki kişi bombalı saldırıda yaralandı.  Ankara'da ki bombalı saldırıda Samsun'dan Şükran Asan ve Mustafa Niyazi Bulut'un yaralandığı öğrenildi.  Ankara'da düzenlenen Emek Barış ve Demokrasi Mitingi'ne katılmak için Samsun'dan giden Şükran Asan ve Mustafa Niyazi Bulut'un bombalı saldırıda yaralandıkları açıklandı.

SON AÇIKLAMAYA GÖRE 95 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

SBaşbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden gece saatlerinde yapılan açıklamada saldırı hakkında bilgiler verildi. Patlamada hayatını kaybeden 52 kişinin isimlerinin verildiği açıklamada, “10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir