Termede hayat normale dönüyor

Termede hayat normale dönüyor
Terme’de hayat normale dönerken aynı şikâyetlerden kaynaklı oluşan vaka sayısı 3900’e çıktı

 

Terme’de geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren başlayan salgında hastane ve aile sağlığı merkezlerine aynı şikâyetlerden kaynaklı toplam başvuranların sayısı 3900 oldu. Sağlık Bakanlığının el attığı olayda birçok sağlık bakanlığı çalışanı da Terme’ye giderek durum hakkında bilgi toplamaya başladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, durum hakkında şu an itibari ile bir şey söylemenin mümkün olmadığını, araştırmalarının devam ettiğini açıklarken, ilçedeki vaka sayısında da bir düşüş olduğunu normale dönmeye başladığını belirttiler.

Terme Kaymakamı Fahri Meral, Konu hakkında dört bir koladan çalışmaların devam ettiğini belirtirken konunun açıklığa kavuşması için olanca gayretimizle çalışıyoruz,  dedi.

Sularımız temiz

Terme’de yaşanan olayların ardından dikkat çekici bir başka konu ise Terme Belediyesinden yapılan “sularımız güvenlidir içebilirsiniz” açıklaması oldu. Terme belediyesi tarafından yapılan açıklamada yapılan test sonuçlarına göre suların temiz olduğu açıklanırken, il sağlık müdürlüğü yetkilileri ise olayın artık Sağlık Bakanlığı Kontrolünde olduğunu belirtip açıklamanın sağlık bakanlığı tarafından yapılacağını bildirdi.

Terme belediyesi tarafından yapılan açıklama, belediye anonsuyla tüm halkada duyurulurken, olayın hala aydınlanmamış olması insanlarda tedirginlik yaratıyor. Sağlık Bakanlığı, yetkililer suyun kaynatılmadan içilmemesi gerektiğini belirtirken, vatandaşları da hijyen kuralları konusunda dikkatli davranmaya davet ediyor.

Termede korku hüküm sürüyor

Yaşanan gelişmeler karşısında korkuya kapılan terme halkı, açıklama yapılsa bile suları kullanmadıklarını belirten vatandaşlar, ortak kanı olarak olayın tamamıyla sudan kaynaklı olduğu düşünüyorlar. Vatandaşlar, “su içemiyoruz korkuyoruz. Birçok insan rahatsızlandı. Olayın sudan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu kadar insanın birlikte etkilenebileceği ortak başka bir şey yok” dediler.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel