Terme' de zehirlenme: 800 kişi tedavide...

Terme de zehirlenme: 800 kişi tedavide...
Samsun’un Terme İlçesinde kusma, mide bulantısı ve şiddetli karın ağrısı şikâyetleri ile Terme Devlet Hastanesine gelen 800 ü aşkın hasta ve yakınları Hastaneye akın ettiler

Terme’de 800 kişi zehirlendi

  Terme ilçesinde çoğunluğu çocuk olan yaklaşık 800 kişi kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetlerinden dolayı Terme Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Fotoğraflar için tıklayınız...

1.20120926003218.jpg

 Terme İlçesinde Devlet Hastanesine şiddetli karın ağrısı, kusma ve mide bulantısı şikâyetleri ile Terme Devlet Hastanesine müracaatların artması  üzerine Hastanede doktorlar alarma geçti. Şikâyetlerin çoğunluğunu öğrenci yaşta ki çocukların oluşturduğu ve her yaştan hasta Devlet Hastanesine akın edince İlçe Kaymakamı da Hastaneye gelerek şikâyetleri ve hastaları yakından inceleyerek doktorlardan bilgi almaya başladı. 

 18 KİŞİ YATIRILDI

2.20120926003258.jpg

Başvuruların içme suyundan kaynaklandığı iddia edilirken, Terme İlçe Kaymakamı Fahri Meral, ilçede dün öğle saatlerinden itibaren ishal vakası görülmeye başladığını söyledi. Meral, “Sabah 09.30 itibariyle yaklaşık 800 vaka görüldü. Bunlardan 18’i şu anda yatıyor. Ama ağır olarak nitelendireceğimiz hastamız yok. İshal, kusma ve ateş olarak cereyan ediyor. İlçemizdeki dışkı ve su numuneleri alındı ve halk sağlığı laboratuvarlarına gönderildi. Ayrıca SağlıkBakanlığımıza konuyla ilgili müdürlüğümüz tarafından gerekli bilgiler verildi. Valimiz Hüseyin Aksoy’a da olayı takip ediyor” dedi.
 3.20120926003322.jpg4.20120926003342.jpg5.jpg

İÇME SUYU KLORLANMAMIŞ
Meral, “Sürekli Valimiz Aksoy’a bilgi aktarılıyor ve onların talimatlarını doğrultusunda gerekenler yapılıyor. Samsun’dan 2 tane çocuk uzmanı doktorlar getirildi. Şu an itibariyle 5 poliklinikte tedaviler devam ediyor. Şu anda hiçbir hastaneye sevk yok. Şu anda dışkı ve ilçedeki su numuneleri tahlile gönderildiği için yorum yapmak henüz erken. Umarım kısa sürede sonuçlar açıklanır” dedi. Hastane çıkışı hasta yakınları, olayın içme suyundan kaynaklandığını iddia ederek, Terme Belediyesi’ne tepki gösterdi. Hasta yakınları birkaç gündür suların klorlanmadığını iddia ederek belediye başkanlığını suçladılar. İçme sularının temiz olmadığını ve belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını belirten hasta yakınları Belediyenin açıklama yapmamasına ve başkanın bu kadar insanın zehirlenmesi sonrasında hastaneye bile gelmediğini ve neden hiç bir açıklama yapmadığını belirterek protesto ettiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel