Tekkeköy İHL için düğmeye basıldı

Tekkeköy İHL için düğmeye basıldı
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde, Tekkeköy İlçesi'ne İHL kurulması için düğmeye basıldı

 

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Tekkeköy İlçesi'ne kurulması planlanan İmam Hatip Lisesi için, Tekkeköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileriyle bir toplantı yaptı. 
 
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne İmam Hatip Lisesi kazandırılması için Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde çalışma başlatıldı. Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ve Tekkeköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Karmil ve dernek yöneticileri ile birlikte Candal Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Lisenin kurulması için hayırsever desteğine işaret eden Demir, "Dernek yönetimini daha genişleterek, çalışmalar yapılması lazım. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırım. Kaç derslik olacağı, yerin fizibilite çalışmaları gibi işlemlerin bir an önce tamamlanarak, okulun yapımına başlamalıyız" dedi. 
 
Demir, '4+4+4' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifiyle birlikte İmam Hatip okullarının da önünün açıldığını belirterek, "Bu düzenlemenin ardından Tekkeköy'de de imam hatip okulu kurulması için bir çalışma başlattık. Gereken çalışmalar yapıldıktan sonra, dernek ile Valilik arasında 'Eğitime yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında protokol imzalayacağız. Protokolün ardından hayırseverlerin de desteğiyle bu okulu inşallah Tekkeköy'e kazandıracağız" diye konuştu. 
 
Okulların açma aşamasında çeşitli kurumlarla istişare içinde çalışıldığını ifade eden Demir, "İl Özel İdaresi'nden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Kaymakamlıktan, Valiliğe kadar tüm kurumlarla istişare içerisindeyiz. Bu eğitim kurumlarının Samsun'a kazandırılması için bürokrasi kanadı da, hayırsever kanadı da durmadan çalışıyor. Bu projelerimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir