TBMM açılıyor

TBMM açılıyor
TBMM 24. Dönem 3. Yasama Yılı bugün başlıyor. TBMM’de ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla yapıldı.

 

TBMM’nin 24. Dönem 3. Yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Genel Kurulu’nun açılışından önce ise Atatürk Anıtı önünde ilk tören gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Atatürk Anıtı’na önce çelenk koymasıyla başlayan tören, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Törene Çiçek’in yanı sıra; Meclis Başkanvekilleri, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM’deki partilerin Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı.

Tören sonrası ise Anatürk Anıtı’na çelenk konulması sırasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e eşlik eden polislerin yeni tören kıyafetleri dikkat çekti. Polisin tören kıyafetiyle ilgili soruları cevaplayan TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, polislerin kıyafetlerinin renkleri ile ilgili olarak “Türk bayrağının renklerinden esinlendiğini düşünüyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise, Meclis’in geçen yıl dayatmacı bir şekilde çalıştığını, yeni yasama yılında ise daha iyi olmasını temenni ettiklerini belirti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir