TATLILARI KİLOMETRELERİ AŞTI!

TATLILARI KİLOMETRELERİ AŞTI!
Çarşamba’nın en sevilen lezzeti Tombik Tatlıcısı Levent Karip, dillere destan olan tatlısının damakta bıraktığı tadından, yemek isteyenlerin de kilometrelerce yol aştığından ve işletmesini nasıl büyüttüğünden bahsetti

Çarşamba Deltapark Alışveriş Merkezi içinde bulunan ‘Tatlıcı Tombik’ Ramazan ayının da vazgeçilmezi oldu. Lezzetini duyanın da alanın da vazgeçemediği Tombik Tatlı için kilometrelerce yol aşıp gelenler olurken, eşiyle birlikte küçük bir dükkanı büyük bir işletmeye dönüştüren Levent Karip, tatlıları hakkında konuştu. Sabit müşterilerinin tatlılarını bırakmayarak kilometrelerce yol geldiğini söyleyen Karip, ekonomiden dolayı önceki yıllara göre müşterisinde düşüş yaşandığını ve fıstık fiyatlarını protesto ederek fıstıklı sarma yapmadığını da ekledi.

“SATMIYORUM DA YAPMIYORUM DA”

Fıstığın kilo fiyatını yüksek bulduğunu ifade eden Levent Karip, protesto ettiğini söyledi: “Tombik tatlılarımıza sevgi katarak hazırlıyoruz. Bu sene çok değişiklik yok yine künefe rağbet görüyor, ayrıca tombik tatlımız var. Lezzeti süper fiyatı makuldür. Fiyatı ise kilosu 120 TL, diğer tatlılarımız da 100-130 TL arasındadır. Belirtmeden geçemeyeceğim şu anda fıstığın kilosu 550-600 TL civarında olduğu için ben de sevgili müşterilerimden o parayı almaya ‘Ar’ ettiğim için protesto ediyorum fıstıklı sarmayı satmıyorum da yapmıyorum da.” dedi.

SAMSUN’DA YEMEZ BENİ TERCİH EDER”

Tatlılarının yollar aştığını dile getiren Levent Karip: “Genelde müşteriler künefe tercih ediyor tam iftar vaktinde. Davet yemeklerinde sevgili dostlarımız ‘Tombik Tatlıyı’ tercih ediyorlar. Bunun çeşitleri de mevcut kimisi sütlü şerbet seviyor kimisi sade seviyor. Çok düşündük bu işletmenin adı ne olsun diye hafif kilolu olduğum için dedim ki burası ‘Tatlıcı Tombik’ olsun. Müşterilerim genelde orta kesimden geliyor. Aslında Belediye Başkanı olsun, Kaymakam olsun gelirler tatlımı alırlar. Ordu’dan gelen var Samsun’dan gelen var. Hatta bir müşterim var Samsun’da yemez künefesini buraya sipariş verir. Samsun’da yemez beni tercih eder.” Sözlerini ekledi.

“MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”

Küçük bir dükkanken büyük bir işletmeye dönüştüğünü söyleyen Tatlıcı Tombik; “Marka olma yolunda ilerliyoruz. Çarşamba beni Tombik Tatlıyla tanır.5 yıl önce başladığımızda küçük bir dükkanım vardı. Şimdi de böyle bir geniş imkana kavuştuk. Ramazan’da her zaman müşteri daha fazla oluyor. Ama normal zamana baktığımızda gün geçtikçe düşüyor ekonomiden dolayı. Çünkü maliyet çok arttı. İşletmemi ilk açtığımda tatlıyı 30 TL’ye satıyordum şimdi ise 140 TL oldu.” Dedi.

“EL BECERİSİ GEREKİYOR”

Levent Karip’in eşi Havva Karip’in ise şu şekilde bahsetti: “El açması baklavaya yapıyorum, soğuk baklava yapıyorum, künefe yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar Levent Bey’in yaptığı tombik tatlıyı hala yapamıyorum.El becerisi gerekiyor.”

“Tatlıcı Tombik” Ramazan Bayramının ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hakkında güzel dileklerde bulundu.

HABER: İREM BAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber