Çarşamba’nın talihlisi “Akbulut”

Çarşamba’nın talihlisi “Akbulut”
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u satın almak için başvuruda bulunan Akbulut Fındık işletmecisi Çetin Akbulut, yerli otomobil almaya hak kazanan 4 bin 171 numaralı kişi oldu.


Türkiye’nin Yerli ve milli otomobili TOGG’u satın almak için 16-27 Mart tarihleri arasında ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişiden 20 bini çekilen kura sonucu belirlendi. Çarşamba’da da TOGG’un T10X modelini almak için başvuruda bulunan Akbulut Fındık işletmecisi Çetin Akbulut, Türkiye’deki yerli otomobil almaya hak kazanan 4.171 numaralı kişi oldu. Yerli otomobili teslim almak için büyük bir mutlulukla beklediğini ifade eden Akbulut, Çarşamba’ya ilk TOGG’u kendisi getireceği için heyecanlı ve gururlu olduğunu dile getirdi.

“Çarşamba’ya ilk TOGG’u ben getireceğim”

Başvuru sürecini anlatan ve başvuru yaptığı andan itibaren çıkacağını hissettiğini aktaran esnaf Çetin Akbulut, “Çocukluk arkadaşım Mehmet Köse başvurmuştu. Bana da ısrar etti başvurmam için. Çocuklarımda istiyordu. Son dakikalarda başvurumuzu yaptık. Başvurduğumuz süreçten itibaren emindik çıkacağı konusunda. Allah’a şükürler olsun bize çıktı. 4 bin 171. Sıradaydım. Çarşamba’da birkaç kişiye çıkmış ama sıralamaya göre ilk ben alacağım. Çarşamba’ya ilk TOGG’u ben getireceğim.” İfadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızın da bindiği renk”

Renk tercihi yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bindiği gemlik mavisi rengini tercih ettiğini söyleyen Çetin Akbulut, “T10X modeli en dolu olanını tercih ettik. Renk olarak Gemlik mavisini tercih ettim. Cumhurbaşkanımızın da bindiği renk. O rengi bende çok seviyorum.”Şeklinde konuştu.

 

“Yerli otomobilimize binecek olmak beni heyecanlandırıyor”

Başvurusunun olumlu sonuçlandığı haberini arkadaşları ve çocuklarından öğrendiğini belirten Akbulut, “Teravih namazından çıkmıştım. Arkadaşlarım ve çocuklarım takip ediyordu. Onlardan öğrendim bana çıktığını. Çok sevindim. Hem Çarşamba’ya ilk benim getiriyor oluşum hem de yerli otomobilimize binecek olmak beni heyecanlandırıyor. Çok güzel bir duygu.”diye konuştu.

Teslim tarihinin Nisan ayı içerisinde olacağını aktararak, “Bize verilen şifreden takip ediyoruz. Nisan ayı içerisinde teslim edileceği söylendi.” Dedi.

“Bu bizim için milli bir gurur”

60 yıl sonunda yerli otomobil üretilmesinin büyük bir gurur olduğunu vurgulayan işletmeci Çetin Akbulut, “Bu çok büyük bir gurur. Ben hiç fiyatını önemsemeden bunun gururunu yaşacak olmam, farklı bir duygu alemine taşıdı. Ülke için ne yapılsa her türlü arkasındayız. Bu bizim için milli bir gurur. Araba ihtiyacım olduğundan değil. Destek olmak için aldık. Bu gururu 2024’te tüm Türk halkı yaşayacağız inşallah.” cümlelerini kullandı.

“Hayalim, Belediye Meydanı’nda 1-2 gün bırakmak olacak”

Arabayı teslim aldığında hayalinin Çarşamba Belediye Meydanı’nda birkaç gün halka göstermek istediğini aktaran Akbulut, “Arabayı teslim aldığımda ilk hayalim, Belediye Meydanı’nda 1-2 gün bırakmak olacak. Halit Başkan ve Taner başkanımla da görüştüm. Vatandaşlarımıza görsele sunalım istiyorum. Çarşamba halkı, ikincisi gelene kadar bizimkini incelesin istiyorum. Samsun’a Cumhuriyet Meydanı’na gitmeye gerek kalmasın. Orada aşırı bir yoğunluk var. Gidip baktım ama uzaktan bakma şansım oldu. İçine binmek nasip olmadı. İnşallah kendi aracımıza bineceğiz.” Dedi.

Akbulut, arabayı teslim alacağı günü merakla bekliyor.

HABER: Yağmur AYAN – İrem BAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber