Suudi Arabistanlı Gazeteciden Cami yapma sözü

Suudi Arabistanlı Gazeteciden Cami yapma sözü
Bir dizi ziyaretler ve temalar için Samsun’da bulunan Suudi Arabistanlı heyet, Ayvacık İlçe ziyaretleri sırasında Mescid-i Mükerremin adı altında cami sözü yaptırma sözü ile herkesi şaşırttı.

Samsun' da günlerdir turizm alanındaki gezi ve temalarını sürdüren Suudi Arabistanlı heyet Ayvacık İlçe ziyaretleri için İlçede geçtiğimiz yıllarda yapılan Legend Otel' de öğle yemeği yediler. Legend Otelde namaz kılan heyet içinde bulunan Suudi Arabistan Al Riyad Gazetesi Editörü Allahyani Hani Musaed Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz' a sürpriz yaptı.

Öğle Namazı sonrasında başkan Yılmaz'la bir süre sohbet eden Suudi Arabistan Al Riyad Gazetesi Editörü Allahyani Hani Musaed in, uygun görülürse her şeyi ile memleketten kendi imkanları çerçevesinde, projesini Başkan Yılmaz'ın yapacağı 225 metrekarelik bir camii yapmayı düşünüyorum, dedi. Arabistan Al Riyad Gazetesi Editörü Allahyani Hani Musaed in, "Burası gerçekten çok güzel bir yer. Bu güzellik içinde bizlerin de hatırlanması, Allah'u Tealanın adının her daim anılması adına Müslüman kardeşlerimizin ibadet etmesi ve en azından bizlere de dua edilmesi için kendi şahsıma bir camii yaptırmayı düşündüm. Tek istediğim ise Mekke'nin adının unutulmaması ve bizlerin de hatırlanması adına yapılacak camiinin adının Mekke- i Mükerremin konulması. İnanıyorum ki kabul edersiniz" dedi.

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise cami sözünün büyük bir sürpriz olduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini belirterek proje ve cami yapılacak yeri belirleyerek temasa geçeriz ve sizde gerekeni yaparsınız. Bu nazik davranışınız nedeni ile sizlere teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı. 

img_1045.jpgimg_1050.jpg

HABER- FOTO: Nazan KILCI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber