Suçlu kim; Öğrenci mi ,servis mi, Milli Eğitim mi?

Suçlu kim; Öğrenci mi ,servis mi, Milli Eğitim mi?
​​​​​​​Samsun Ordu Karayolu Çarşamba girişi yakınlarında bulunan bir benzin istasyonu yanında okul servisinden inen öğrenciye otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

[PAGE]

1-036.jpg2-039.jpg3-031.jpgSamsun-Ordu Karayolu'nun 36. Kilometresi Çarşamba Dörtyol mevkiinde okuldan karnesini alarak servisle geldikten sonra karayolu kenarında ki benzin istasyonu yanında ki yol kenarında inen Lise öğrencisi Sevdanur S. (17) karayolunda karşıya karşıya karne heyecanı ile geçmek isterken Ordu’ dan Samsun istikametine gitmekte olan Özer Ç. (51) idaresinde ki  61 KV 150 plakalı otomobil çarptı. Kazada otomobilin çarpması ile metrelerce savrulan Sevdanur S.’ye çevrede bulunan vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparken olay yerine çağrılan  112 Acil ekipleri tarafından Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Kaza sonrası ise olayı gören vatandaşların tepkileri dikkatlerden kaçmadı. Kaza da ağır yaralanan Sevdanur S.’nin okul servisinden indiği ve okulundan aldığı karne heyecanı ile yola dikkatsizce girdiği ve bu esnada iki araçtan kurtulduğu ancak son araçtan kurtulamadığını belirterek, “Servis öğrenciyi neden evinin önünde ya da yolun karşısına geçecekse yolun karşısına geçerek evinin önünde bırakmıyor. Bu özel servis mi, Milli Eğitim Müdürlüğünün ihalesi ile anlaşmalı çalışan servis midir tespit edilmelidir” diyerek tepkilerini şöyle sürdürdüler.

 

Vatandaşlar, “Özel veya resmi Okul Taşımacılığı yapan servisler de gerekli önlemlerin alınması ve yasal takiplerin mutlaka sağlanması gerekmektedir. Böyle duyarsızlık olamaz. Servisleri kim nasıl denetliyor? Hani taşımalı servislerşe öğrenciler kapılarından alınıp yine kapılarında bırakılıyordu. Demek ki kimsenin çocuğunun koruması yok. Allaha emanet gönderiyoruz. Bu nasıl Milli Eğitim ki tedbirleri almıyor. Lafla önlem demek ki olmuyor. İnşallah bu öğrencinin hayati tehlikesi olmaz. Milli Eğitim ihaleyi verirken çocukalrın emniyetine değil, bazı firmaların para kazanmasına göre mi ihale ediliyor?. Bunların iyi takişp edilmesi gerekiyor. Ayrıca inşallah bu kaza ucuz atlatılır umudundayız ve bu şekilde de bu kazanın Milli Eğitime iyi ders olmasını umuyoruz. İhaleleri keyfi değil, yetkililerin bilinçli ve gerekli ehemmiyeti gösteren firmalar ve şoförlere çocuklarımızı teslim etmesini ısrarla bekliyoruz. Milli Eğitimde ki görevlileri bu nedenledir ki doğru ve kanunlara uygun biçim de görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu olayda da sorumlular kimlerse bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde tpekilerini dile getirdiler.

HABERİN VİDEOSU İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.
http://sekerhaber.web.tv/video/suclu-kim__bvucventfbc

NOT: HABERİN DETAY VE YORUMLARI PAZARTESİ HABER EXPRES GAZETESİNDE...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel