Suat Kılıç'tan 'Doping' açıklaması

Suat Kılıçtan Doping açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Aynı anda bir takımın bütün sporcularında aynı doping maddesinin, birbirine benzer oranlarda bulunması garip bir durum gibi geliyor

Bu konuyla ilgili gerek Halter Federasyonu'nun gerekse ilgili kurumlarının açıklama yapmasını " dedi

Bakan Kılıç, bakanlık binasında İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Kılıç, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 23 Yaş Altı Halter Milli Takımı'nda bulunan 16 sporcuda doping tespit edilmesine ilişkin sorusu üzerine, "Doping konusu tavizsiz olduğumuz bir konu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuralları belli, olimpik olmayan branşlarda da spor heyetlerinin ve uluslararası federasyonların etik kuralları belli. Türkiye'de tüm federasyonlar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve tüm sporcularımız etik kurallar konusunda çok ciddi ve samimi bir hassasiyette olmak zorunda. Gerek Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) gerek Türkiye Anti-Doping Ajansı (TADA) ayağında tüm takipler yerine getirilmiştir.

Türkiye'de seneler önce doping kontrol birimi maalesef çalışamaz hale geldi. Fakat doping kontrol ünitesinin Türkiye'de yeniden faal ve çalışılabilir yöne gelmesinde de çalışmalarımız var. Bu arada numuneler gitmesi gereken yerde, gitmesi gereken laboratuvarlara gönderiliyor ve incelemeleri yapılıyor" diye konuştu.

"Son hadiseyle ilgili detaylarına vakıf değilim" diyen Kılıç, "Bir anda bir takımın neredeyse bütün sporcularında aynı doping maddesinin bulunabilmesinin ne anlama geldiği ayrıca araştırılması gerekiyor. Değişik zamanlarda değişik sporcularda doping içeren değişik maddeler bulunabilir. Bunu anlamak daha kolay. Ama aynı anda bir takımın bütün sporcularında aynı doping maddesinin, birbirine benzer oranlarda bulunması garip bir durum gibi geliyor. Bu konuyla ilgili gerek Halter Federasyonu'nun ilgili kurumlarının gerekse açıklama yapmasını bekliyoruz. Genel Müdürlüğü'müz onlarla temas halinde. Gerekse bu numunelerin, gerekirse dünyada farklı laboratuvarlarda yeniden incelemeye tabi tutulmasını arzu ediyoruz. Ama asla tavizsiz olduğumuz bir konu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir