Sporda heyacan devam ediyor

Sporda heyacan devam ediyor
Amatör Spor Haftası etkinlikleri Çarşamba İlçesi’nde hız kesmeden devam ediyor. Haftaya ilişkin Bakan Çağatay Kılıç mesaj yayımladı

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Kapsamında Planlanan faaliyetler Programında İlçemiz Mustafa Dağıstanlı Spor salonunda farkındalık oluşturularak haftanın anlam ve önemine amacıyla Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü ÇABES katılımı ile Tekerlekli Sandalye Basketbol müsabakası düzenlendi.  Yine Bulutoğlu Anadolu Lisesi,Yunus Emre Meslek Teknik Lisesi Genç Kız  Atatürk Orta Okulu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Bünyesinde kurulan Küçük Kız  voleybol takımlarının katılımları ile  Bayanlar  Voleybol Müsabakaları düzenlendi.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'IN AMATÖR SPOR HAFTASI MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör Spor Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör Spor Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı

Bakan Çağatay Kılıç'ın yayımladığı kutlama mesajı şöyle;

"Ülkemizde sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda amatör sporların çok büyük katkısı bulunmaktadır.Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın,çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerin her türlü desteği veriyoruz. Daha önce, amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesislerimizi belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. Ağustos ayında yaptığımız düzenlemeyle kulüpler üzerindeki bu maddi yükü ortadan kaldırdık. Artık amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere herhangi bir ücret ödemiyor.Amatör spor kulüplerinden alınan vergilerin oranının düşürülmesi için de Maliye Bakanlığı ile ciddi çalışma içindeyiz. Bu düzenlemenin yapılmasıyla birlikte amatör spor kulüplerinin üzerinden başka bir mali yük de kalkmış olacak.Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız.

Amatör Spor Haftasını kutluyor, 10-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinliklere tüm spor severleri davet ediyorum.Ülke olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde spor sayesinde kurulan kaynaşma, dostluk ve arkadaşlıkların geleceğe umutla bakmamıza vesile olacağına inancım tamdır."

AMATÖR SPOR HAFTASI DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri bu yıl 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenleniyor

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin düzenlenecek etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor.

Yapılan açıklamada, “Bizde ilçe olarak bu amaçlar doğrultusunda tekerlekli sandalye basketbol,küçük ve genç kızlar, veteranlar voleybol,küçük erkek ve küçük kız basketbol,yıldız kız ve erkek genç kız ve erkek boks,küçük erkek ve yıldız erkek güreş branşlarında yapılan müsabakalarla kutlamaya devam ediyoruz etkinliklere katılan  katkıda bulunan tüm takımlarımıza sporculara  antrenörlerimize emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” Denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor