Sorunlar tarih oluyor!

Sorunlar tarih oluyor!
Çarşamba ilçesinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba’nın yıllardır kronikleşen sorunlarının, yakın zamanda sona ereceğini söyledi.

Çarşamba ilçesinde devam eden altyapı çalışmaları kapsamında Zübeyde Hanım Meydanı ve Abdullah Paşa Meydanı’nda ki faaliyetlerde sona gelindi. Su, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı gibi hatların yenilenmesinin ardından üst yapı çalışmalarının hızla devam ettiği çalışmaları Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan yerinde inceledi.

“SİL BAŞTAN YAPIYORUZ”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SASKİ) ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Halit Doğan, “Çarşamba ilçemiz de yaklaşık 1 buçuk yıldır alt yapı çalışmalarımız hızlı bir şekil de devam ediyor. İlçemizde yağmur suyu hattı olmaması nedeniyle gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarımızda sil baştan yağmur suyu hatları oluşturuyoruz. Önceden yağmur suyunun kanalizasyonlara bağlı olması nedeniyle şiddetli bir yağışta, taşan kanalizasyonlara şahit olmaktaydık. Mevcutta ki kanalizasyon hattı, şuanda ki nüfusu yoğunluğunu kaldırmayacağı için çalışmalar başlattık. Sıfırdan kanalizasyon hattı döşeniyor. Asbest boruları ortadan kaldırarak suyun içilebilmesini sağlayacak borular döşüyoruz. Bu meşakkatli bir iş. Öncelikle sabır gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 3 hat birden değiştiği için mecburen bu yollarımız 3 kez kazılmak zorunda. Ekiplerimiz her bir hattın gömleklemesini ayrı ayrı yapıyorlar. Çünkü kendi içinde oturma yaşayıp ta boruların kendi kotlarını kaybederek kırılmasını önlemek için bu şekilde çalışmaları gerekiyor. Sonrasında da asfalta ve diğer yollarla buluşturarak, Çarşambamıza yakışır, inşallah daha sonralarında bu işlemler için kazılmayacak bir yol haline getirmeye çalışıyoruz. Bir yandan doğalgaz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet Mahallemize, Ali Fuat Başgil ve Umut Mahallelerimize doğalgazı getirdik. Üçköprü’de kadastro sorununu çözerek doğalgaz sorununu çözdük. Şehrin her tarafında bir kazı var. Ama bu kazılar, altyapıyı yapabilmek için. Daha sonra üstünü yapabilmek için. Kalıcı olmayacak işlerle vatandaşın parasını daha kalıcı işlerde harcamaya çalışıyoruz.” dedi.


“ALTYAPIYA DAİR İLK KEZ SOMUT BİR PROJE OLACAK”

Geçtiğimiz günlerde Zübeyde Hanım Meydanı ve Abdullah Paşa Meydanı arasında gerçekleşen yol çalışmalarında yaşanan su borusu ve elektrik hattı kopmalarına ilişkin yorum yapan Başkan Doğan, yaşanan olayların altyapıya dair geçmiş yıllardan bugüne herhangi bir projenin olmamasından kaynaklandığını ve bu nedenle elektrik ve su kesintilerinin yaşandığını ifade etti. Başkan Halit Doğan, “Altyapıda daha önce döşenmiş olan borularımıza ilişkin halihazırda bir proje yok. Daha önceki dönemlerde çalışmış, emekli olmuş ve bizim ricamızla çalışmalar biraz daha düzgün yürüsün diye altyapı firmasında çalışan arkadaşlarımızdan bilgi alarak çalışmalar yapılmaya çalışılıyor. Bazen derinliğini kestiremiyoruz. Burada tüm borular yolun neredeyse üzerindeydi. Yol kazılırken kepçenin hiç tahmin etmediği yerde ve derinlikte boru çıkıyor. Yapacakta bir şey kalmıyor. Arkadaşlar dikkatli çalışmaya gayret ediyorlar. Ama ilk kez Çarşambamız’ın altyapısının somut bir projesi olacak. Nerede yağmur suyu hattımız var, nerede içme suyu hattımız var, nerede kanalizasyon hattı var, nerede YEDAŞ’ın hattı geçiyor. Nerede Telekom yada doğalgaz hattı var bunların hepsini projelendireceğiz. Allah nasip ederse bundan sonra böyle sorunlar yaşamayacağız. Nereden neyin geçtiğini sayılı insanlar biliyor. Elimizde somut veriler olmayınca bu kazalar yaşanabiliyor. Son bir ay içinde çok fazla bu olaylara tanık olduk. Doğalgaz ekibinden kaynaklanan, SASKİ ekibinden kaynaklanan durumlar oldu. Ayvacık Yolu üzerinde Tekstil Kent bölgesine kavşak çalışması yapıyoruz. Kurtahmetli ve Gökçeçakmak Mahallelerinden gelen Çarşamba’nın içme suyu hattını taşıyan hattın yolun altında kalmaması için deplasesi gerekti. Burada ki yol bölünmüş yol haline geleceği için orada asbest boruların değişimi için su kesintisi yapılmak durumunda kalındı. Amaçlanan akşam 10’da suyu kesip, sabah saat 10’da suyu vermek düşüncesi vardı. Ancak gece çalışmalarında talihsizlik yaşandı. İnsanlarımız bir gün susuz kaldı ama gelecek nesillerimiz susuz kalmasın diye, borularımız sağlam olsun, içilebilir borular olsun diye uğraşıyoruz. İnşallah rabbim emeklerimizi zayi etmez. Güzel işlere vesile olmak istiyoruz. Çarşamba’yı daha yaşanabilir bir yer haline getirelim.” İfadelerini kullandı.

Zübeyde Hanı Meydanı ve Abdullah Paşa Meydanı bölgelerinde ki asfaltlama çalışmalarının yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.
img-3262.jpg
HABER:İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber