Şoförlerde Buzlar Eriyor

Şoförlerde Buzlar Eriyor
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'nın yaptığı açıklamalara cevap veren Servis sahipleri cevap verdikten sonra gazetemizde bir araya gelen Kahraman Tur sahibi Cemal Kahraman ve Başkan Bala, sorunların iletişimsizlikten kaynaklandığına inandıkların

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'nın yaptığı açıklamalara cevap veren Servis sahipleri cevap verdikten sonra gazetemizde bir araya gelen Kahraman Tur sahibi Cemal Kahraman ve Başkan Bala, sorunların iletişimsizlikten kaynaklandığına  inandıklarını belirttiler

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'nın İlçede ki "C plaka, Güzergah Belgeleri, SRC belgeleri gibi belgeler konusunda son zamanlarda yaşanan sıkıntıları gündeme getirmesi gerginliklere neden olmuştu. Konuya Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğünün Salıpazarı İlçesi köylerinden taşımalı sistemle öğrenci taşıma ihalesinin yapılması akabinde ilçe merkezi ve otobüsçülerin güzergahından öğrenci alımı nedeni ile Salıpazarı Özel Halk Otobüsçüleri Dernek Başkanının da dahil olması ile iyice gerilen konuya Servis Şirket sahipleri cevap vererek yardım çağrısında ve çeşitli eleştirilerde bulunmuşlardı.

Haber Expres Gazetesinin objektif haberciliğinde her iki cepheden de yorum ve cevapların gelmesi sonrasında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Erol şeker'i makamında ziyaret eden Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve Genel Sekreter Ali Kemal Totuk ile Kahraman Tur Şirketi Sahibi ve Samsun- Çarşamba Ayvacık Özal Halk Otobüsçüleri Dernek Denetleme Başkanı Cemal Kahraman bir araya geldi. Başkan Bala ve Kahraman Tur sahibi Cemal Kahraman yaptıkları görüşmelerle yaşanan olaylar ve sıkıntılarla çözüm yollarını masaya yatırdılar.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerde güzergah belgeleri, SRC, "C" Plakalar konusunda yaşananlar ve çalışmalar hakkında Başkan Bala, Kahraman' a bilgiler verdi. C , Güzergah belgeleri ve SRC belgeleri noktasında Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ikili görüşmeler ve tüm çalışmalar hakkında detaylı açıklamalar yaptıktan sonra şunları dile getirdi. Başkan Bala, "Biz esnaf arkadaşlarımızın düşmanı veya ekmeklerini ellerinden alan değil onların ekmeklerini korumak üzere çalışmalar yapıyoruz. Eksiklerimiz veya hatalarımız mutlaka olmuştur. Bu hatalarımın başında belki şirket sahiplerimizle bire bir diyaloga bu sırada girmememiz nedeni ile oluşan sıkıntılar da olabilir. Ancak yaptığımız çalışmalar bu yılı değil gelecek yılları da kurtarmak için olup, özellikle "C" plaka ve Güzergah belgeleri noktasında titizlikle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisine güvenen ilçe şoför esnafının günlük değil geleceğini de garanti altına alacak şekilde çalışmalar için uğraştığını dile getiren Başkan Bala, çok değil kısa bir süre sonra esnaflarımıza çeşitli sürpriz haberlerimiz olabilir. Bu konuda çalışmalar sürüyor olması nedeni ile açıklamıyorum. Ama inanın ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz. Seçimler, makamlar gelip geçer ama bulunduğunuz makamda ne için var olduğunuzu, sizlere güvenenleri mahcup etmemek için görev süresi içinde güvene layık şekilde çalışmalar yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu vesile ile hatalarımız nedeni ile esnaf arkadaşlarımızdan özür diliyoruz. Fakat bilinmelidir ki bir kere daha belirtmek isterim biz esnafımızın gününü kurtarmak yerine geleceğini garantiye almak için mücadele ediyor ve kimseyi kırmamak için mücadele ediyoruz. Kısa süre içinde tüm çalışmalarımızı arkadaşlarımızla bir araya gelerek geniş bir şekilde toplantı ile bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahraman Tur Şirket Sahibi Cemal Kahraman ise, bu kadar yaptığınız çalışmalar hakkında inanın bilgimiz yoktu. Bizler güzergah belgeleri ve sadece C plakalar üzerine çalıştığınızı biliyor ve duyuyorduk. Sizin eksiğiniz kadar bizim de eksikliğimiz ve diyalog yetersizliğimizin olduğunu bugün burada ki konuşmalarımızdan anladım. Bundan sonra daha fazla bir araya gelerek sizlerle el birliği içinde bu konuları ve sorunları çözebilmek için çalışacağız. Bu sorunlarımız çözüldüğünde Başkan Bala oalrak sizlere dünkü yaptığım aç.ıklamada olduğu gibi tüm esnafımızın önünde teşekkür edip kutlayacağım. Keşke bunlar yaşanmasa idi ve bu çalışmaları daha önce bile bilseydik bu duruma gelmezdik. Ancak görüyorum ki güzel çalışmalar içindesiniz ve sizi bugünden sonra destekliyorum. inşallah kısa sürede bu sorun ve sıkıntıları el birliği ile çözüme kavuşturarak hem gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın taşıması ve eğitiminin aksamamasını sağlamış olacağız hem de esnaf arkadaşlarımızın ekmeklerini garanti altına almış olacağız. Şimdiden uğraşlarınız ve çalışmalarınız nedeni ile teşekkür ediyor başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gergin başlayan görüşmeler saatler geçtikçe neşeli bir ortama dönen görüşmede her iki tarafta geleceğe daha umutlu ve sorunları çözülmüş bir Şoför meslek odası olarak birlikten güç doğar mesajları verilerek sona erdirildi.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber