ŞNP' de Aile içi Eğitim seminerleri sürüyor

ŞNP de Aile içi Eğitim seminerleri sürüyor
Çarşamba Şehit Nuri Pamir İlköğretim Okulu Rehberlik Öğretmeni Güngör Bağ, 7-19 yaş Aile Eğitim Seminerleri grup grup düzenlenirken 7.grup seminer de Velilere Bağ, "MEB ve UNİSEF ortaklığında hazırlanan "Aile Eğitim Seminerl eri" düzenleyerek ergenlik

Çarşamba Şehit Nuri Pamir İlköğretim Okulu Rehberlik Öğretmeni Güngör Bağ, MEB ve UNİSEF ortaklığı ile okullarında 20 kişilik gruplar halinde Velilere Aile İçi Eğitim Seminerinin 7. si verilmeye başladı.  7-19 yaş Aile Eğitim Seminerlerine katılan 20 kişiden oluşan Velilerden en fazla Bayan Veliler seminerlere ilgi gösteriyor. Gruplar halinde düzenlenen ve  7. grupta eğitim gören Bayan Veliler Rehber Öğretmeni Güngör Bağ'ın anlattıklarını dikkatlice dinlediler. Velilerin çok dikkatli olduklarını ve babaların daha aktif şekilde seminerlere işleri nedeni ile katılamadıklarını ve bu nedenle seminerlere daha çok bayan velilerin ilgi gösterdiğini ve bunda da çok başarılı olduklarını dile getirdi.

Şehit Nuri Pamir İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Güngör Bağ, "Bu seminerlerimizde amacımız çocuklar ve ailelerle iletişim kurma yolları ve çözüm konuları masaya yatırılıyor. Özellikle ergenlik döneminde kişiliklerinin öğrenciler de yerleşmeye başlaması ile ortaya çıkan sorun ve sıkıntıları aile ve okul olarak çözüm yolları ve ailelerin çocukları ile diyaloglarının nasıl bir düzene sokulması gerektiği gibi hassas konuşları aktarıyoruz. Bu seminerlerimizde, çocuklarla iletişim kurma, ergenle baş edebilme,  aile tutumları, riski yönetmek, birlikte büyümek gibi konuları  hem örneklerle hem de velilerin hayat tecrübeleri ile karşılaştırarak çözüm yolları konularında eğitim vermeye çalışıyoruz" diyerek şöyle devam etti.

Yaşam içinde geçen ve yaşanılan olumlu veya olumsuz olayları tiyatrolaştırır gibi haftada 3 saat 20 şerli gruplar halinde  gönüllü veliler arasından oluşturarak eğitim veriyoruz. Bu seminerler sadece sorunlu öğrenci velileri ile değil tam aksine tüm öğrenci velilerimiz ile yapılıyor. Bu güne kadar çok başarılı olduğumuza inanıyoruz ve bu uygulamayı da sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Rehber Öğretmeni Güngör Bağ'ın konuşması sonrasında bir veli babaanne ise yaptığı açıklamasında, bu seminerlere ben babaanne olmama rağmen gönüllü olarak katıldım. Burada öğrendiklerim çok yararlı oluyor. Zaten burada öğrendiklerimi hayatımın içinde uygulamışım. Çok mutlu oldum. Eve gidince torunlarıma ve gelinim ile oğluma da bunları aktarıyorum ve çok güzel bir uygulama olduğunu yararlı işler yaptığımı görmekten de mutluyum. İyi ki bu seminerlere gönüllü olarak katılmışım katılmayan ailelere de katılmalarını öneriyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber