Siyaset Anlayışımızda Ayrımcılık yoktur

Siyaset Anlayışımızda Ayrımcılık yoktur
Başbakan Recep Erdoğan, ''Şu il bize oy verdi, hizmet götürelim. Şu ilçe bize oy vermedi, onu cezalandıralım'... Böyle bir ayrımcılık, böyle bir siyaset anlayışı bizim kitabımızda yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda yoktur''

Başbakan Erdoğan, Ümraniye Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, 81 vilayetin 81'inde hizmetleriyle bulunduklarını ifade ederek, ''780 bin kilometrekarenin her karışında, her zerresinde hamdolsun hizmetlerimizle varız'' dedi.
 
Ayrımcılığın hiç bir türüne asla prim vermediklerini ve vermeyeceklerini belirten Erdoğan, ''Bu konuda kesin kararımız var. 'Şu il bize oy verdi, hizmet götürelim. Şu ilçe bize oy vermedi, onu cezalandıralım'... Böyle bir ayrımcılık, böyle bir siyaset anlayışı bizim kitabımızda yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda yoktur. Nerede insan varsa, nerede nefes alıp veren bir can varsa, onun ayağına gitmek, ona eser götürmek, bizim boynumuzun borcudur'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı sorunların, maruz kaldığı sıkıntıların önemli bir kısmının, geçmişte yapılan ayrımcı politikaların neticesi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
 
''İnsanımızı birbirinden ayırdılar. Türk dediler, Kürt dediler, Laz dediler, Çerkez dediler, Gürcü dediler, Boşnak dediler, Arnavut dediler, Roman dediler. Bu ayrımı yaptılar. Uzak dediler, hizmet götürmediler. Bizde ne uzak ne yakın her yer bize yakın. Sapa dediler, sarp dediler, kendileri de gitmediler, hizmet de götürmediler. Bir iş yapacakları zaman, seçim sonuçlarını önlerine serdiler, oy aldıkları yerlere, oy almadıkları yerlere baktılar ve ona göre hareket ettiler. İşte bu ayrımcılıkla milleti küstürdüler. Vatandaşla devlet arasındaki güveni zedelediler, bariyerler koydular. Bu milletin evlatlarını, bu milletin fertlerini, bu ülkenin vatandaşlarını, horlamak suretiyle, unutmak suretiyle, ihmal etmek suretiyle devletten soğuttular.''
 
10 yıl önce de bugün de 81 vilayete gittiklerine dikkati çeken Erdoğan, ''Bizim için sıkıntı yok. Bunlar, Sivas'ın ötesine gidemediler. Bunlar, Sivas'ın ötesine söyleyecek söz bulamadılar. Başbakanlığım döneminde, en az gittiğim ile 2 kez gittim, 3 kez gittim. İşte Sivas'a kaç kez... Siirt'e 16. kez gittim. Orada yıktılar ama oradan ayağa kalktık'' dedi.
 
Erdoğan, milletin haksızlığı affetmediğini dile getirerek, ''Oradan yıktıkları bu kardeşinizi, yüzde 85 oyla parlamentoya gönderdiler'' ifadesini kullandı.
   
''Dik duracağız''
   
Başbakan Erdoğan, 81 vilayeti defalarca ziyaret ettiğini, illerin nasıl değiştiğini, nasıl dönüştüğünü, nasıl kabuklarını kırdığını gördüğünü, bundan büyük heyecan duyduğunu, gelecek adına umutlandığını ifade ederek, şunları söyledi:
 
''Gidin Hakkari'ye, yollarımızı göreceksiniz, üniversiteler göreceksiniz, merkezde modern bir hastane göreceksiniz, Yüksekova'da modern bir hastane göreceksiniz. Size sorsam acaba 10 yıl önce Hakkari'ye havaalanı yapılacak denilse kim inanırdı- Şırnak Cizre'ye havaalanı yapılacak denilse kim inanırdı- Ama şimdi Cizre havaalanı bitiyor. İnşallah 1 yıl sonra açacağız. Yüksekova bitiyor. İnşallah onu da açacağız. Ama bölücü terör örgütü bitmemesi için elinden geleni yapıyor. Bütün oradaki iş makinelerini yakmak, yıkmak, bir de tehdit... Yaptıkları hep bu. Ben de diyorum ki kardeşlerim; bunlara prim vermeyeceğiz. Dik duracağız, dik. Halkımız eğer bu noktada dik durursa, Allah'ın izniyle biz bu işi başarırız. Allah'ın verdiği canı, bilesiniz ki kimse onun müsaadesi olmadan alamaz.''
 
Van'da toplu konutlar, Trabzon'da, okullar, spor tesisleri, Artvin'de barajlar, Edirne'de, Tekirdağ'da, İzmir'de, Çankırı'da, Yozgat'ta, Batman'da, 81 vilayette eser, iz ve hizmetleri bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Bunlar nasıl oldu- Gelenler yolsuzlukla bu ülkeyi yönetmeye kalktılar, soydular, soğana çevirdiler. Ama biz bu işe prim vermedik. 3Y dedik. Yolsuzlukla mücadele dedik, bunu başardık. Yoksullukla mücadele dedik, bunu başardık. Yasaklarla mücadele dedik, bunu başardık ve başarmaya devam ediyoruz. İşte geldik, İstanbul'da, Ümraniye'de, aş evlerimiz var, yollarımız var, konutlarımız var, bilgi evlerimiz var'' diye konuştu.
   
''Ümraniye'de kentsel dönüşümü gerçekleştirmek gerek''
   
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye'de de kentsel dönüşüm ve değişimin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda geri adım atılmaması gerektiğini belirtti.
 
Sadece iş merkezleriyle değil, konutlarıyla da modern bir Ümraniye inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle dedi:
 
''Biz onlara kira sıkıntısı yaşatmayacağız. Gayet modern evlerini yapacağız. Evin olduğu yerde istiyorsa orada vereceğiz, farklı yerde istiyorsa farklı yerde ev vereceğiz. Ama modern evlerde otursun. Bunu istiyoruz. Bu konuda siz de bize yardımcı olun. El ele verin, artık modern şehirlerde yaşayalım istiyoruz. Bu benim Ümraniye'de yaşayan kardeşlerimin hakkıdır. Bunu başaralım. Bu adımı beraber atalım. Eğer siz isterseniz, biz sizin hizmetkarınız olarak bunu başarırız. Hiç endişeniz olmasın, başarırız.''
 
Erdoğan, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların desteğini isterken, ''En geç 2 yılda bunları bitirir, sizlere teslim ederiz. Hiçbir ayrımcılığa tabi tutmadan...'' dedi.

 

kaynak:akasyam.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir