Sinop’un köyleri Samsun’a bağlandı

Sinop’un köyleri Samsun’a bağlandı
Sinop’un Dikmen İlçesi merkez Karaağaç Köyü, Kösedağ ve Çobanoğlu mahalleleri, Samsun İl İdare Kurulu’nda alınan kararla Samsun’un Yakakent İlçesi Gündüzlü köyüne bağlandı. Karar, Samsun İl Genel Meclisi’nde kabul edildi

 

İl Genel Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti. İl Genel Meclisi’nde yapılan açılış ve yoklamanın ardından, Sinop’un Dikmen İlçesi merkez Karaağaç Köyü Kösedağ ve Çobanoğlu mahallelerinin Samsun İl İdare Kurulu’nda alınan kararla Samsun’un Yakakent İlçesi Gündüzlü köyüne bağlanması hakkındaki Hukuk Komisyonunun raporu görüşüldü.

KÖYLER YAKAKENT’E BAĞLANDI
Teklif hakkında bilgi veren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kaşif Aksoy, Söz konusu mahallelerin Samsun’un Yakakent ilçesine bağlanması yönünde yapılan halk oylamasında 38 seçmenden 31’inin ‘evet’ oyu verdiğini açıkladı. Aksoy, “Köylülerin ekonomik, sosyal ve ulaşım anlamında sıkıntı çektiği belirtilmiştir. Samsun İl İdare Kurulu kararı doğrultusunda Sinop İli Dikmen İlçesi merkeze bağlı Karaağaç köyü Kösedağ ve Çobanoğlu mahallelerinin ana köyden ayrılarak ilimiz Yakakent İlçesi Gündüzlü köyüne bağlanması coğrafi konum, iktisadi şartlar ve kamu hizmetlerinin gerekli bakımdan uygun görülmüştür” dedi. İl Genel Meclisi’nde oylamaya sunulan teklif oy birliği ile kabul edildi.

BRÜKSEL’DE LOBİ YAPILACAK
Toplantının gündem dışı görüşmelerinde ise İl Özel İdaresi’nin Avrupa Bölgeler Komitesi üyeliğinin iptal edilmesini öngören teklifin yürürlükten kaldırılması teklifi görüşüldü. Teklif ile ilgili söz alan İl Özel İdaresi Arge Daire Başkanı Apdullah Gök “Arge Dairesi olarak lojistik köy projesini yazdık ve müzakere sürecini yönetiyoruz. Samsun- Sivas demiryolu hattı çalışmaları ciddi boyutlara ulaştı.2014’de Çevre Bakanlığı yeni bir program açıyor, o programın alt yapı çalışmasını oluşturuyoruz. Son derece yoğun bir şekilde Brüksel’den hibe talebimiz var. Lobi oluşturulması yönünde alınacak karar olumlu olacaktır. Halen üyeliğimiz devam ediyor. Brüksel’de lobi yapma şansımız olabilir” dedi.
               

 

                                                            kaynak: arenagazetesi Murat ATASOY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz