SENE:2014 ULAŞIM: KAYIK

SENE:2014 ULAŞIM: KAYIK
Ayvacık’ta yaşanılan olay duyanları,görenleri şaşırtacak cinsten.İşte Kayıklarla barajdan Ayvacık ilçesi’ne gelen Erbaa köylüleri modern çağımızda neredeyse ilkelliği yaşam hikayeleri dikkat çekiyor

Haberin videosu için tıklayınız...

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde her hafta Pazartesi günü pazar alışverişlerini yapmak üzere Tokat’ın Erbaa ilçesi ve Güldere  Köyünden kayıklarla Ayvacık ilçesine su üzerinde yaklaşık 1 saati aşklın süreyle kar, yağmur, soğuk demeden yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelen köy sakinleri Ayvacık ve Çarşamba ilçelerinden ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

haber-(7).jpg

KAYIKLARLA GELİYORLAR…

Erbaa’nın çevre köyleri ve köylüleri aldıkları hayvanlarına aldıkları saman çuvalları ve kendi yiyecekleri, ihtiyaç malzemelerini araçlarla Hasan Uğurlu Barajı’na getirerek  kayıklara yükleniyor. Kayıklarla bir saat boyunca zorlu mücadelelerle evlerine gidiyorlar. Çevre köylerden her hafta Pazartesi Ayvacık’a, Çarşamba günleri ise Çarşamba ilçesine gelerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Mehmet Kılıç, “Köyümüz Erbaa’nın şehir merkezine uzak olduğu için bizlerde Ayvacık ilçesine  çok yakın olmamız nedeniyle her türlü ihtiyacımızı Ayvacık ve Çarşamba’dan gideriyoruz. Buralara kayıklarla ulaşıyoruz. Giyecek, yiyecek ve baktığımız hayvanlarımızın ihtiyaçlarını bu ilçelerden temin ediyor ve kayıklarla köyümüze götürüyoruz. Erbaa’ya köyümüzün uzaklığı 55 kilometre. Ayvacık ilçesine köprü yapıldığı takdirde uzaklık çok daha yakın. O yüzden kayıklarımızla buraya ulaşıyoruz. Ayvacık ilçesine gelmemiz tahmini 1 saati buluyor.” İfadelerini kullandı.

haber-(1).jpg

KÖPRÜ İSTİYORLAR
Mehmet Kılıç, Köylerinden Ayvacık ilçesine yıllardır su üstünde çile çekerek gelip gittiklerini  hiçbir yetkilinin görmediğini hastasının, doğum yapanını, kayıklarla getirip,götürmeye mahkumuz.Oysa buraya yıllardır  bir köprünün yapılması isteğinde bulunduk ifadelerini kullanarak , “Yetkililerden bu alana bir köprünün yapılması istiyoruz. Ama bu yıla kadar bize olumlu bir yanıt veren olmadı. Ayvacık merkezine yapılan Eynel Köprüsü bize faydalı değil. Yetkililerin buraya  bir köprü yapmaları ,onca insana rahat bir ulaşım sağlayacak. Bir an önce buraya bir köprünün yapılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

BARAJ’DAKİ SU AZALINCA…

Yeşilırmak üzerinde bulunan Suat ve Hasan Uğurlu barajlarında su miktarının Genellikle Kasım ile Mart-Nisan ayına kadar gözle görülür bir seviye azalması olduğunu ancak yağışlar ve kar suları ile tam doluma ulaştığını belirten Kılıç, “ Barajda ki su miktarı azalınca kayıklarımız gitmekte zorlanıyor. Su fazla olduğunda rahatlıkla ulaşımımızı sağlıyoruz. Suyun her sene bu aylarda azaltıldığı söyleniyor. Fakat bu ulaşımımızı fazla etkilemiyor.Ancak yine de büyük bir heyecanla bekliyoruz.” dedi.

haber-(3).20140127112932.jpg

AYVACIK’TAN MEMNUNUZ

Tokat’ın Erbaa ilçesinden 1979 senesinden bu yana Ayvacık ilçesine geldiklerini söyleyerek, “İlçeye 1979 senesinden bu güne kadar kayıklarla ulaşım sağlıyoruz. 34 yıl gibi uzun zaman zarfında ilçe sakinlerinden hep memnun kaldık. Burada ki vatandaşlarla, ticari alışverişimiz, dostluklarımız var. Hepsinden Allah razı olsun. Çarşamba ve Ayvacık’tan memnunuz.”  

haber-(5).jpg

haber-(4).jpg

haber-(6).jpg

haber-(2).20140127113117.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber