SEL MAĞDURLARI İLGİSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ

SEL MAĞDURLARI İLGİSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ
Samsun’da 2 hafta önce yaşanan sel felaketinin ardından Belediyeler yaraları sarmaya devam ederken, Derbent mevkiinde bulunan esnaflar ise kendilerine herhangi bir yetkilinin gelmediğini ve kimsenin ilgilenmediğini iddia etti.

 

Yaklaşık 2 hafta önce Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından Valilik, belediyeler, yardım kuruluşları ile birçok sivil toplum kuruluşları sel bölgesindeki vatandaşlara yardım yarışında bulunurken, Devgeriş Köyü Derbent mevkii, Petrol Ofisi Dolum Tesisleri karşısında bulunan esnaflar ve vatandaşlar kendilerine hiçbir yetkilinin gelmediğini ve hasar tespit çalışmalarının yapılmadığından dert yandılar.
 
aw000415_02.jpg
  Yetkililere sürekli başvuru yaptıklarını belirten Azmi Akduman, “Sel ön taraftan benim arabayı aldı. Arabayı denizden pert bir şekilde çıkarttık. Yoldan geçen bir arabayı gözümüzün önünden aldı. İçinde 3 kişi vardı. Selden sonra yetkililere sürekli başvuru yaptık. Dilekçe ve resimler gönderdik. Ama şuana kadar hiç kimse gelmedi. Haberlerde belediye başkanlarının yara sardığını, yardım yaptıklarını duyuyoruz ama  bize gelen olmadı. Şikayetlerimizi bildirdik, mailler attık, muhtarlara bildirdik. Sadece bir vakıftan gelen oldu. Fakat oradan da bir şey çıkmadı.
 
aw000415_06.jpg
Zararımız çok fazla, buradaki arkadaşlarımızın ve benim dükkanım zarar gördü. Bize İl Afet Müdürlüğünden ‘resimleri çekin ama tamirat yapmayın’ dediler. Aradan 15 gün geçti. Biz tamirat yapmadan nasıl duracağız. Yetkililerden isteğimiz, bizim buraya da gelsinler, bizde nasıl bir hasar oluşmuş, onu görsünler istiyoruz” dedi.
aw000415_09.jpg
aw000415_05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel